IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КТБ с амбиции да пробие на банковия пазар в Сърбия

Банката проявява интерес още към строителството на газова електроцентрала в Сърбия в сътрудничество със „Сърбиягаз“

09:29 | 28.03.12 г. 11
Автор - снимка
Редактор
КТБ с амбиции да пробие на банковия пазар в Сърбия

Корпоративна търговска банка (КТБ) проявява интерес да купи банка в Сърбия. Това е заявил председателят на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев за сръбската агенция Бета, цитирана от Dnes.bg.

КТБ желае да разшири дейността си на сръбския пазар, като решение за закупуване на банка в Сърбия ще бъде взето, след като бъде реализирана сделката за сръбския завод за стъкло в Парачин.

Вчера беше подписан анекс към договор, с който банката гарантира поемането на завода от консорциума от българските фирми „Рубин“ и „Глас индъстри“, чийто мажоритарен собственик е банката.

Цветан Василев съобщава още, че КТБ проявява интерес към строителство на газова електроцентрала в Сърбия в сътрудничество със „Сърбиягаз“.

От своя страна генералният директор на компанията Душан Баятович заявява, че неговата компания планира да си сътрудничи с КТБ в областта на земеделието, енергетиката и финансите.

По думите на Баятович българската банка проявява интерес да бъде собственик или да финансира фонд за проекти в земеделието в Сърбия и за електроцентрали.

Още новини от Балканите четете в Dnes.bg

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
market trends
преди 12 години
Василев явно е доста амбициозен човек,напоследък КТБ се развива доста добре в България и постоянно увеличава активите си и кредитния си портфейл и той е доста по-добър от този на повечето банки,а сега явно е видял възможности и перспективи и в сръбския пазар,които рано или късно ще се присъединят към ЕС и може би сега е удобен момента за експанзия там! Няма лошо нашите банки да е развиват и да се разрастват в чужбина,а може би и това е един от малкото варианти да останат независими и да не бъдат погълнати от големите западни банки,след като кризата отмине и те започнат пак да се оглеждат за разрастване към нашия пазар!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още