IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп е 45-ият президент на САЩ

Той си осигури над 270 електорални гласа след победата и в Уисконсин

09:33 | 09.11.16 г. 63
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

С победата си в Уисконсин  кандидат-президентът на републиканците Доналд Тръмп си осигури нужните над 270 електора в изборите в САЩ и ще стане 45-ият президент на страната, предава Bloomberg. 

С победата там той вече има цели 279 вота, докато Хилъри Клинтът има едва 218 вота.

Междувременно стана ясно, че Клинтън няма да дава изявления. 

Джон Подеста, председателят на предизборния щаб на Клинтън, заяви, че щабът няма да има какво да каже днес, 
съобщи Ройтерс. 

"Резултатът от президентските избори в САЩ е несигурен и кандидатката на демократите Хилари Клинтън няма да говори тази нощ", каза на разсъмване пред симпатизанти на бившата първа дама Подеста.

"За нея нещата не са приключили", заяви Подеста, докато републиканецът Доналд Тръмп напредваше към победата.

"Всеки глас е от значение. Резултатите от много щати са несигурни. Тъй че няма какво да говорим повече тази вечер", посочи той.

Междувременно германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен заяви пред телевизия ARD, че е била шокирана от междинните резултати на президентските избори в САЩ, сочещи преднина на републиканеца.

"Щом видях как се развиват нещата, изпитах сериозен шок", каза тя.

"Според мен Тръмп е наясно, че това не бяха избори в негова полза, а избори, насочени срещу Вашингтон, срещу системата", заяви Фон дер Лайен. Тя каза, че въпреки всичко гласуването е било "демократично и свободно", следователно "тази реалност трябва да се приеме".

Фон дер Лайен не даде прогноза какво ще се случи в трансатлантическите отношения. "Започва фаза, в която се сменя администрацията, появяват се много въпросителни", каза тя. По думите ѝ Европа има интерес САЩ "да останат открита страна, готова да носи отговорност".

Очаквайте подробности!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

23
rate up comment 4 rate down comment 0
kalendar
преди 7 години
Не знам...няколко дена ще седя и ще слушам после ще давам акъл, явно не съм на правилната вълна:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 8 rate down comment 1
Fair
преди 7 години
- Чудя се какво ли е ходиш като въртоглав и да се чудиш защо ОТНОВО си от кривата страна и кой ли пак ти се е иза.кал в гащите?- Представа нямам, не съм толераст! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 9 rate down comment 1
nobel
преди 7 години
Използваш наистина авангардни методи за предсказване на изборни резултати. Сигурно по някаква много подобна методология предсказваш и вдигането на лихвения процент. А аз се чудя защо толкова рядко познаваш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 17 rate down comment 0
kalendar
преди 7 години
Тая седмица всичко допускам. Щото нищо от това, което мислех не стана. Очаквах в бг манипулирани избори с малка преднина за Цачева. Очаквах, че който и да бие в Щатите да бие с малко. Ся трябва да седна и да преосмисля какво пропуснах...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 12 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 7 години
Ти не бързай да очакваш... Да не се окаже, че Путин е манипулирал изборите и да стане една... хиха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 14 rate down comment 2
nobel
преди 7 години
Тъй малко резултати. Гласуването в Гуам вече е приключило. От 32 000 гласа 71% за Клинтън, 34% Тръмп. От 1980 г. насам спечелилият в Гуам става президент.------------------------------------------------------Това да си спомняш кой "интелект" го е писал? Било е само преди няколко часа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 19 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 7 години
Вече писах - политиката в САЩ не е функция само на президента. Има огромна, инерциална политическа и икономическа машина, която не е толкова послушна към личните предпочитания или желания на президента. По- вероятно е Доналдът да направи това, което и всички преди него - да забрави какво е говорил по време на кампанията. Това ще стане, когато седне с едни чичковци, които ще дойдат да го запознаят с нещата... Но все пак ще ни остане една утеха - светът ще се управлява от нормален мъж, а не от изтрещяла злобна полужива харпия...По този повод се сетих за онзи виц, дето един умиращ от дезинтерия моли доктора да напише в смъртния акт, че е умрял от сифилис. Докторът се озъбил от изумление, а тоя пояснява: - нека поне приятелите ми да казват "Умря като е^бач!", а не - "Умря като др^ишльо!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 14 rate down comment 1
nobel
преди 7 години
Интелекта включва ли умението да се правят прогнози? Ако е така ти кой смяташе, че ще победи на изборите в САЩ. И колко пъти щяха да се вдигат лихвите тази година? Защото ако моят интелект куца - твоят направо няма крака.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 10 rate down comment 0
kalendar
преди 7 години
Хилъри обричаше държави като България на негативно развитие. Бавно и стабилно, което не е непременно трагедия. Тръмп...ако успее да се задържи във властта...никой не може да каже кое какво. Но ако се сближи с Русия това стратегически е добре за нас, а тактически е трагедия. Добрата новина е, че ЕС иска не иска ще се еманципира, но докато това тече, като процес може да следват само негативи за България. Та-аз очаквам тежки 2-3 год, след което възход и то продиктуван насила от Брюксел. Освен това-пак в краткосрочен план и аз имам съмнение как ще се опрем на Ердоган...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 0
kalendar
преди 7 години
Аз никъде не съм казал, че го харесвам...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още