IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп издаде заповед за изтегляне на САЩ от Транстихоокеанското партньорство

Така новият президент изпълни обещанието си от предизборната кампания

19:16 | 23.01.17 г. 36
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Новият президент на САЩ Доналд Тръмп подписа в понеделник изпълнителна заповед за изтеглянето на САЩ от Транстихоокеанското партньорство за свободна търговия (TPP), съобщава ВВС.

Споразумението, което стоеше в основата на политиката на вече бившия президент Барак Обама за пренасочване на фокуса към Азия, беше подписано от 12 държави и покрива 40% от световната икономика.

Ходът на Тръмп е част от серия изпълнителни заповеди, планирани за понеделник, които да променят търговската политика на САЩ.

По време на кампанията си Тръмп обеща да изтегли САЩ от TPP. Той разкритикува договорката като „потенциално бедствие за страната“, тъй като според него тя вреди на промишлеността в САЩ.

Макар че договорката не беше още одобрена от Конгреса, решението в самото начало на мандата на новата администрация е сигнал, че Тръмп планира да осъществи намеренията си и да предприеме по-агресивен подход към международните конкуренти на САЩ, коментира New York Times.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 18
Grigorio
преди 7 години
Той ще ги закопае. Сега е момента да се доверим на някой нови играчи на финансовия пазар и фирми, които могат да помогнат за това къде да вложим пари в акции в американските фирми и къде не.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 29 rate down comment 15
michaelis12
преди 7 години
Евала брат ми ти си най-големия отидоа ми либерастийте на глобалистите .... покажи им на пуделите от Брисель за кво стаа въпрос ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още