IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищата в България поскъпват по-бързо от средното за Европа

Най-силно са се увеличили цените на имотите в Ирландия, Малта, Швеция, Естония и Великобритания

10:57 | 17.04.15 г. 32
<p>
	<em>Снимка: freeimages.com</em></p>

Снимка: freeimages.com

Темпът на повишение на жилищните цени в България през последното тримесечие на миналата година изпреварва средното поскъпване за Европейския съюз (EC), сочат данни на Евростат.

Жилищните цени са се повишили с 1,1% в еврозоната и с 2,6% в ЕC през четвъртото тримесечие на 2014 г. спрямо същото година по-рано. В сравнение с предходното трето тримесечие стойностите бележат минимален спад в еврозоната (-0,1%) и остават без изменение в ЕС.

В България на годишна база през последното тримесечие на 2014 г. е регистрирано повишение от 2,8%, а на тримесечна база ръстът е 1,1 на сто. Данните за страната са предварителни.

Сред страните членки, за които са налични данни за периода, най-силен годишен ръст през последното тримесечие на миналата година е отчетен в Ирландия (+16,3%), Малта (+11,0%), Швеция (+10,4%), Естония (+10,1%) и Великобритания (+10,0%), докато най-големи понижения се наблюдават в Словения (-4,4%), Кипър (-3,3%), Латвия (-3,2%) и Италия (-2,9%).

Най-силен тримесечен ръст на цените има в Малта (+4,6%), Ирландия (+3,8%), Словакия (+2,1%) и Люксембург (+2,0%), а най-голям спад – в Латвия (-10,2%), Литва (-4,3%) и Кипър (-3,0%).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 00:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

22
rate up comment 4 rate down comment 4
OPASEN
преди 9 години
Баце, я кажи ти какво бачкаш, как си изкарваш прехраната ;-))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 9 rate down comment 1
van05
преди 9 години
Аве ПАРАЗИ наричащи се брокери.Какво предлагате срещу исканият от вас процент.Едно голямо НИЩО.За това си е*бете *** майчина и съжаленията за такива "незнаещи" като мен и подобни си ги заврете в миризливите офисчета от дето пишете.Защото и така нямате работа.Да ви *** в цурвулите лъжливи и цялата ви" гилдия",ако на тез паразитираща структура може да се нарече гилдия.Двама трима шизофреници с Н на брой никови с едно и също ИП се опитвате да кажете на черното бяло.Благодарско на таквиз "доброжелатели" Каквото ядохте и пихте и лъгахте до 2009 това беше.Другият влак ще го хванете нанайси дето викат потенциалните ви зелени клиенти с особен аромат на кожата.Брокери *** лъжливи !!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 3
green hawk
преди 9 години
Гений от Плевен ...дървен гений ,четящ стари вестници и изпуснал влакано Още стиска билета .........не го мисли а и не го бъзикай...Знаеш ли Как се Чувства ???Избиха му Балансите , не може да Спи от притеснениедори такива като него заслужават снизхождениене Бий Вързано Куче
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 2 rate down comment 4
OPASEN
преди 9 години
Жал ми е за теб ... явно си някой нереализирал се гений, който се мисли за голямата работа, ама по една или същата причина не е успял ...Съжалявам, че нямаш пари, за да си купиш имот, но в края на краищата не може всички да имаме! Една част от населението има повече средства, понеже ти и други като теб нямат :-(( Тъжно, но така е устроен живота...Поне парички за интернет като гледам имаш, за да може да ни радваш със смешните си коментари и жлъч, което е колкото смешно, толкова и тъжно, но аз наблягам на смешното, защото гледам философски на живота.Дано поне да имаш стабилна работа, за да си посрещнеш текущите нужди - може да плюеш по мислещите като мен хора, но аз лично не ти желая да гладуваш и да нямаш покрив над главата си. За това една такава стабилна службица ще ти позволи да ми плащаш за месечния наем и да сгънеш 2-3 филии хляб.Говоря ти като банкер, не като брокер, но като гледам ти и банкерите ще мразиш, всъщност ти май обичаш да мразиш...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 6 rate down comment 3
van05
преди 9 години
Благодарско ,огладнял брокере.Утре не , в мондея тичам и веднага закОпувам имотятя.От другите цветни гейски никове що не списуваш а?Та *** у латерната и гладнио ***!!!!!Смех в залата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 6
skeptika
преди 9 години
Тук , Умнико...Тук ;)..........................http://***.investor.bg/polls/view/606/---------------Тук пише..Чети и се Учи ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 5 rate down comment 3
van05
преди 9 години
И евтини бибитки ще правите след някои друг месец(озверелите от глад брокери)..Две бибитки на цената на една иначе цената се вдига.Хе-хе.Брокерски несбъднати ***.*** при психиатър и след това ще си нов човек с нов ник и отново с гладен стомах и ще можеш с нова сила да ръсиш ли ръсиш за параЛЕЛЕният розов живот с различни цветове и меки китки.Нал тъй цървуле ?????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 5
green hawk
преди 9 години
Иван 05 , 06 , 07. , 08 , 09..........до 0705 ............успокойте се , ще направите некоя беля със себе си ,ще си посегнете ;) това че ще губите Пари и най-малкия ви дерт..вече се разЧетворявате , много гласове в главата Ви говорят , не знаете кой да слушате...Това е Проблема , а не Поскъпването на ИмотитеДишайте чист въздух , разхождайте се , пийте успокоителен чай след годи - две терапия...можете пак да се превърнете в Иван 05
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още