IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама: Американската икономика е най-силната в света

Трябва да направим повече, за да сме сигурни, че прогресът, който постигаме, се усеща от всички, заяви американският президент

12:29 | 08.02.16 г. 40
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската икономика е най-силната и здрава в света, дори това да не се харесва на кандидатите за президент на републиканците. Това каза американският президент Барак Обама в свое изявление от Белия дом. 

„Съединените американски щати в момента разполагат с най-силната и здрава икономика в света. Знам, че този факт продължава да е неудобен за кандидатите на републиканците, които говориха за „гибел и отчаяние“ в Ню Хампшър (където се проведоха дебати между кандидатите за президент на републиканците и демократите б.р.)“, каза Обама в реч от Белия дом. 

„Това не означава, че нямаме още работа за вършене. В световната икономика е налице слабост. Китай преминава през преход, европейската икономика все още е бавна, а много от развиващите се пазари са изправени пред предизвикателства. Всичко това създава трудности за правенето на бизнес извън САЩ за много американски компании. Затруднява износа ни. Трябва да обърнем внимание на това и да предприемем умни ходове през тази година, за да продължим прогреса“, отбеляза Обама.

„Трябва да направим повече, за да сме сигурни, че прогресът, който постигаме, се усеща от всички и помага на хора с всякакви доходи. Бюджетът, който ще изпратя на Конгреса във вторник, ще е такъв, че да сме сигурни, че ще продължим този прогрес. Между другото, говоренето с негативизъм за американската икономика не допринася за прогреса“, каза още Обама, като по този начин отново нападна позицията на кандидатите за президент на републиканците, които се изказват негативно за икономиката на САЩ.

Междувременно стана ясно, че безработицата в САЩ падна до 8-годишно дъно през януари – 4,9%, а новите работни места извън земеделския сектор са 151 000. 

Повече по темата вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

8
rate up comment 6 rate down comment 7
Атанасио
преди 8 години
Може да остане такава ако вземе мерките които предлагам - https://***.facebook.com/boyan.durankev/posts/1701431930135034Единственият начин за оправяне на ЕС и САЩ е да направят това за което пиша да инвестират в точно определени неща а не търг.споразумение тоест става ако се премахнат някои клаузи защото се нарушава межд.право - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1565687093709519Общ дълг на САЩ около 355% спрямо БВП като федералният е 19 трлн. но има още на щатите и т.н. държ.организации = над 30трлн.а на ЕС е повече и държ.дълг е най-малкият проблем - http://***.dw.com/bg/европа-тъне-в-дългове/a-1758332851% от проблемите на света идват от лихвата и т.н. финан.спекулации,измами - около 8 трилиона откраднати с ЛИБОР а за Форекса с дневен оборот от 5 трлн. сигурно кражбите са за трилиони годишно и т.н. спасяването на банките струваше около 23 трилиона и още тепърва очаквам трусове при немците и дойче банк заради дериватите с които изгоряха в САЩ и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 17 rate down comment 21
michaelis12
преди 8 години
ми не както виждаш и това може да се опрай .... :)) А ти отиди и вземи да напрайш една вувузела на въглена или може някой бежанец да ти го бодне в човката може пък и да ти хареса някой арабски де да знам .... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 31 rate down comment 28
Стоян Петров
преди 8 години
Вие, червени ***! Погледнете колко негативни оценки носите. Не ви ли тежи? А може би това Ви храни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 21 rate down comment 19
mick
преди 8 години
Добре, че доларът е резервна валута.. че могат когато и колкото си поискат да напечатат долари....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 29 rate down comment 26
michaelis12
преди 8 години
....че прогресът, който постигаме, се усеща от всички.....--------------------------------------------------------------------------------------усеща се брате нема спор. И ние го усетихме влезна ни до гърло с твойте бежанци .... Минимална заплата в Българската колония е 400 кинта от които само 100 са за винетка + 100 парно + 50 за ток и ни остават 50 кинта да си вземем семки за пред шоуто на Блумбъргови .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 32 rate down comment 23
michaelis12
преди 8 години
И аз съм много силен на маса. Кебапчета с бирица не мое да ми се опрат .... :)) Тази статия може да се помести в "Бисери и Вицове" барабар с екипа на Блумбъргови ..... :)) от 18 трилиона лани ей са преди месец чукнаха 19. Май вече на 6 месеца ше се увеличава с по 1 трилион дълга, че иначе не може да сколасат там. Чудя останалия свят до кога ше ги търпи тея наглеци а не им тегли една тънка дълга и айде кой от къде е и без тва не могат да напраднат всички едно временно тъй, че да потъват там .......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 33 rate down comment 26
power grid
преди 8 години
Щом го е казал значи е така.Американската икономика е най силна в дълговете
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 31 rate down comment 30
ing5rov
преди 8 години
Обамата почва яко да прилича на Плевнелиев по изхвърлянията...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още