IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Андрей Ковачев: Европейският съюз е успешен проект

Решението на Тръмп да ревизира вече сключени търговски споразумения и да се изчака със сключването на нови, е възможност за общността, твърди евродепутатът

08:38 | 01.02.17 г. 27
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Европейският проект е много успешен. Няма друг по-успешен в световен мащаб. Това каза евродепутатът Андрей Ковачев в ефира на  на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него погледът към миналото доказва, че Европа винаги е правила силен скок напред (икономически и политически), когато е била в най-големи кризи.

След Втората световна война идва идеята за обединение на икономиките, припомня евродепутатът.

„Сега Европа отново е пред сериозна криза, но това са и възможности за Европейския съюз да направи следващата крачка към своята интеграция, що се отнася до сигурността, отбраната, опазването на външните граници, по-солидарна общомиграционна политика и политика за бежанците“, обясни Ковачев.

Според него решението на Тръмп да ревизира вече сключени търговски споразумения и да се изчака със сключването на нови, е възможност за Европейския съюз. 

"Европейският бизнес има огромна полза от това да има сключени търговски споразумения с различни части от света. Европейската комисия води в момента преговори за над 60 такива споразумения. Това, което е най-напреднало, е с Канада. Ратификацията ще бъде още на февруарската сесия на Европейския парламент. Водим преговори с Австралия, с Нова Зеландия, Япония, Перу и много други държави. Това е голяма възможност", твърди евродепутатът.

По думите му дебатът за европейския проект до голяма степен е опорочен, защото не трябва да се говори за съществуването на ЕС като цяло, а за това какъв искаме да бъде той, категоричен бе Ковачев.

Във връзка с българското председателство на Европейския съвет той каза, че трябва да се работи не само по техническата част, но и за определяне на приоритетите и целите на председателството. България трябва да изиграе своята роля в присъединяването на Западните Балкани, допълни евродепутатът. 

Вижте още във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

17
rate up comment 3 rate down comment 3
georgi_shum
преди 7 години
самовлюбени и комплексирани егоцентрици като Тръмп!Дали членувам в партия или не, теб не те касае - и няма никаква връзка с това, че защитавам най изпитана и доказано най справедлива система на управление. Но за да видиш, че не съм страхлив, а и глупав като теб - ще ти кажа - НЕ членувам в никоя партия! На кого симпатизирам - не те касае! И да те питам пак, та барем ми отговориш - в КОЯ СТРАНА Е ИМАЛО РЕФЕРЕНДУМ ИЛИ ИЗОРИ ДАЛИ ДА ВЛЕЗЕ В СССР или да НЕ ?:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 3 rate down comment 5
georgi_shum
преди 7 години
Първо -ти наистина си страхлив, а освен това и много объркан и бягаш от отговори! За разлика от теб - ще ти отговоря. Първо да кажа, че ти задавам въпроса за СССР защото първия ми коментар беше в тази връзка, а ти като улав ми се намесваш с ***.илен въпрос къде било имало референдум за ЕС. Отговорих ти - в 5 страни е имало референдум за ЕС! Нама държава, която да е питана на референдум дали да влезе, да е отговорила с НЕ и да е влязла.! Норвегия два пъти прави референдум да влезе - и 2та каза не и не е влязла. Ако знаеш за обратен пример - ще се радвам да го споделиш!И естествено, че ще защитавам ЕС! ЕС е най хубавото нещо случвало се на този пропит от кръв и болка континент! Но това не значи, че съм удовлетворен от сегашното му състояние и управление. Но факт е че той няма реална алтернатива! Без нещо, което да сплотява толкова много страни ПОЛИТИЧЕСКИ в Европа ще се водят кървави войни през 20-30 г или Европа ще е тормозена или от разни азиатски сатрапи като *** или от деби.лини...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 4
deant
преди 7 години
И не отговори на въпроса, защо след като е имало отговор НЕ, тея държави пак са в ЕС? После аз съм бягал от въпроси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 5 rate down comment 3
deant
преди 7 години
И ти като ми защитаваш партиите толкоз много, я ми кажи членуваш ли в някоя от тях? Ама пробвай честно да отговориш. Или поне кажи на коя симпатизираш. Щото нали се сещаш, няма как да ми ги защитаваш и да не симпатизираш на някоя от тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 3
deant
преди 7 години
Не съм адвокат на СССР, не съм бил, няма да бъда. Ква система има за управлние според тебе не ми дреме. Аз резултата го виждам с очите си. Референдуми трябва да има за такива основни въпроси, а не за въпрос колко километра на магистрала Хемус да ремонтираме или къде да цъфне новата метро станция в София. Аз не бягам от въпроси а ти ми говориш кат улав в защита на това убразувание ЕС. Това убразование вчера каза, че Доналд Тръмп бил риск за съществуването му. Оня ден беше Путин. Истинския риск е уядените бюрократи, които не виждат по далеч от носа си. Споко, ще има и други напускащи кораба. Някои от тях може и без референдум да са.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 4
georgi_shum
преди 7 години
Не ми бягай от въпроса с разни врели некипели, а ми отговори - в колко страни е имало избори или референдум за влизане в СССР. Щото това беше причината на спора.А що се отнася до партиите и референдумите - държава се управлява с партии! не с референдуми! По добра система за управление няма, не е имало, няма и на има! Това че при нас в момента партиите, не са на нивото, на което хората очакват да бъдат, е отделен въпрос, но това не значи че трябва да ги отричаме и да отхвърляме партийната система. А и не забравяй, че партиите са отражение и на нас самите. Ако не сме в състояние да създадем като народ читави партии, които да ни представляват защо си мислиш, че ако минем да се управляваме с референдуми, резултата ще е различен? Даже ще е много по трагичен, защото без читави партии, които да стоят зад всички възможни отговори на въпросите на даден референдум - как обикновения човек ще види всички плюсове и минуси на всеки възможен отговор и как ще направи осъзнат избор?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 4
deant
преди 7 години
Аз пък не съм съгласен с теб. Изборите за партии са едно, референдумите са съвсем друго. За мен изборите за партии е напълно опорочена система. Справка България. Партиите в момента не представляват по никакъв начин народа си. Почти всички избираме между по-малкото зло. Ако ти мислиш по друг начин за партиите, тогава поставям под въпрос колко си нормален изобщо. Референдумът е истински над партиен вот за ДА или НЕ! Не за БСП, ГЕРБ или БСП. Там поне тези, които се чувстваме интелигентни можем да си кажем мнението, а не да се дървим коя партия е по-добра. След 27 години управление от тея партии България е в най-ниската си точка по всички параметри.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 7
georgi_shum
преди 7 години
Във които страни това е било нужно по конституция е имало!!! Къде е казано, че влизане в даден съюз трябва да е с референдум? Изборите са далеч по обективен и точен израз на народната воля от който и да е референдум! Гласуваме за партии, които заявяват, че искат да влезем в даден съюз - имат съответна програма - избираме ги - правим нужното като държава да влезем! Не ги избираме или избираме такава, която не иска да влизаме - и съответно не влизаме! И като ще си говорим с такива ***.илни примери - в поне 5 страни е имало референдум за влизане в ЕС. Я ми кажи ти в колко страни е имало референдум или избори за влизане в СССР а ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 18 rate down comment 6
mistt
преди 7 години
аман от продажни *** и национални предатели...небето, морето, златото, нефта, тока, телекомуникациите - какво не ни ограбиха? Успешна за Германия и Англия, а за нас? Да ви *** у гнусните окупатори -ЕС и НАТО /и техните лакей(колониална администрация) в България!/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 12 rate down comment 6
dakl
преди 7 години
Да! Особено за евродепутатите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още