IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сексистките мерзости

Който се хвали, че може да упражнява сексуално насилие над жени, няма място в Белия дом, смята Инес Пол

08:50 | 10.10.16 г. 30
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Много се изписа по темата за силната подкрепа за Доналд Тръмп, която той получава въпреки вербалните си изцепки срещу жените. Самата аз разговарях през изминалите месеци с много жени в цялата страна и ги запитах дали не се чувстват обидени и нападнати от неговите думи. От висшистки, лекарки, предприемачки, възрастни и млади получавах винаги един и същи отговор: "Той само така си говори". Но и: "Ние имаме нужда най-сетне от един силен мъж в Белия дом! Важното е какво върши, а не какво говори!".

Известни психолози посветиха дълги есета на този феномен. В тях те описват Доналд Тръмп като "един от последните бели мъже, които не са се поддали на джендър манията и на политическата коректност". Като "пример за подражание за много мъже", като "лъч надежда, че все още не е свършено със силния пол". За жените пък Доналд Тръмп вероятно е "олицетворение на неизпълнените копнежи в днешния свят на крайно нееротичния егалитаризъм", пише в свой анализ за Deutsche Welle Инес Пол. 

Да се надяваме, че сега идва краят на тези недодялани тези. И че хората най-сетне ще разберат, че образът на жената, създаван от Тръмп, няма нищо общо с истинската мъжественост, а само със сексистката мерзост.

Преди броени дни Washington Post публикува видео, което документира един разговор на Доналд Тръмп от 2005 година, малко след сватбата му със сегашната му съпруга Мелания.

Видеото не оставя място за никакви погрешни интерпретации. Никой не може да твърди, че изявленията на Тръмп са извадени от контекста или пък че той само се е шегувал. „Аз ѝ се нахвърлих, но се провалих. Признавам си. Исках да я ч...м, тя беше омъжена". Във видеото Тръмп говори за това как заедно са избирали мебели и как „се опитал да я ч...а като кучка".

Най-отвратителният момент във видеото е когато Доналд Тръмп открито се хвали със своя статут и с властта, която му разрешава да прави каквото си поиска. Дори да упражнява сексуално насилие над жените. „Когато си звезда, можеш да правиш с тях каквото си поискаш. Можеш да ги хващаш направо за ...! Можеш да правиш всичко!" 

Сигурно има достатъчно разбираеми причини за досегашната подкрепа за Тръмп. Вероятно мнозина се надяваха, че политическият аутсайдер най-сетне ще се погрижи за онези, които се чувстваха изоставени от Вашингтон. Вероятно немалко хора вярваха, че един независим бизнесмен ще извади страната от политическото блато и ще я поведе напред.

Който обаче продължава да подкрепя Доналд Тръмп и след това видео, не е нищо по-различно от него - злия сексист, който разглежда жените само като сексуални обекти и се перчи, че може да упражнява сексуално насилие над тях. За това не може и не бива да има никакво разбиране, пише още Пол. 

Възможно е обаче това видеодоказателство да не спре фанатизираните привърженици на Тръмп да гласуват за него на 8 ноември. От решаващо значение в крайна сметка ще бъдат онези 8 до 10 процента от колебаещите се досега американски избиратели. Да се надяваме, че след този уикенд те вече знаят, че ако този човек победи на изборите първата жена-кандидат за президент в историята на САЩ, това ще бъде фатален сигнал не само за собствените им дъщери и внучки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 7 rate down comment 1
nobel
преди 7 години
стигна чак до тук вече е достатъчно голямо доказателство за качествата, които притежава. Лош-добър - не ни е писано да преценим с помощта на бюлетината. Това исках да ти кажа. Нито е съвет, нито препоръка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 8 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
Императоре, не се ядосвай. Емоциите в повечето житейски ситуации са лош съветник. Особено в случая, когато от мен, от теб и от статиите в сайта нищо не зависи. Зависи само от това, какво ще стане на изборите, а там няма как да повлияем, независимо от това какво ТОЧНО ще се случи. А иначе - за теб знам, че си чел и Самюъл Клеменс и Алеко Константинов. Защо други хора, като например имидж-мейкърите на някои от кандидатите за президент на Щатите не са ги чели ми е непонятно. Той и нашият премиер едва ли не с гордост казва, че е прочел само една книга в живота си. Очевидно това да не се чете е едва ли не гордост за някои хора. Лично на мен ми е приятно и интересно да чета коментарите ти, както и на много други хора. Далеч не за всичко сме на едно и също мнение, даже понякога напротив. С умен човек обаче винаги можеш да се разбереш. А за голяма част от останалите просто не си струва усилията. Все пак тук сме се събрали да споделяме, а не да се караме. Не им бери гайлето. Това, че Тръмп
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 7 rate down comment 6
redcretin
преди 7 години
Убавец :)Накрая ще го гръмнат, да се пробва поне като мъченик.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 19 rate down comment 5
Императорът
преди 7 години
Бойчо: вий хубаво триете коментари СЕГА, ама да не стане тъй, че СЛЕД МЕСЕЦ панически собствените си статии да триете?Ърм? ;)))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 22 rate down comment 3
ДХДО
преди 7 години
Хахаха ... ха-ха-ха ... ха Легалната проституция, порнографията, която е заляла интернет , кино, медии, ей так - достъпна и за пеленачетата, това не е проблем и не възмущава стожерите на обществения морал или ако от нещо се вадят КИНТИ , то задължително е в съответствие с нравствените норми ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 7 rate down comment 3
delcoSmoka
преди 7 години
Бойко, ако искаш да звучиш сериозно пред публиката си (съмнявам се защото си платен, като тези дето Тръмп ги води за мебели ха ха ха), що не ни ОСВЕДОМИШ за текстовете на ЛЮБИМИ в гетата рапъри ?ИЗПИСАХТЕ му веждите *** *** ! Та точно чернните и испаноговорящите ОБОЖАВАТ МАЧОТО дето ще гване ХО-то за ПУС... (и жени и мъже ха ха ха)!Мъкааа Бойчо хонорарите ще екнаъ скоро и май ще требе всите като тебе да РАБОТИТЕ , а не да грабите колежки по офисите ха ха ха (и ТАКНО са завиждате на ТРЪМП).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 18 rate down comment 3
delcoSmoka
преди 7 години
Бойчо колко ПЛАТИ СОРОС за този пасквил ?Като гледам каква ЦЕНЗУРА сте въвели с триенето на коментарите ми съава МЪЧНО за вас. Не стига че един файтон хора коментират ами и ги триете ха ха хаСамо два въпроса ще ти задам Бойчо:1.Ти сред приятели МЕДИЦИНСКИ ТЕРМИНИ ли използваш за ОНАЯРАБОТА ? ха ха ха 2.Кажете ни коя е ПОЛИТИЧЕСКИ КОРЕКТНАТА ДУМА че да не се излагаме като Тръмп ? ха ха ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 16 rate down comment 4
pecan
преди 7 години
Странно не се говори за подготвените бюлетини в Охайо , не се говори за външно и вътрешнополитическите проблеми на Америка , а за това кой кого бил хванал за г**** . Аз също смятам че жените харесват успелите мъже . Лошо е ако един мъж няма мераци към жените . Поискал си е не са му дали . Не е било като при Моника Люински да няма избор и да се действа от позицията на власт .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 23 rate down comment 3
Стефчо
преди 7 години
Възможно е обаче това видеодоказателство да не спре фанатизираните привърженици на Тръмп да гласуват за него на 8 ноември. От решаващо значение в крайна сметка ще бъдат онези 8 до 10 процента от колебаещите се досега американски избиратели. Да се надяваме, че след този уикенд те вече знаят, че ако този човек победи на изборите първата жена-кандидат за президент в историята на САЩ, това ще бъде фатален сигнал не само за собствените им дъщери и внучки.Тия удариха дъното. Всеки нормален човек ще избере МЪЖ като Доналд вместо нещастна женица, чиито мъж е изпраскал всяка пола около него, а тя въпреки това не се е развела с него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 4
scott
преди 7 години
колко си прав!извънсистемните си платиха. смърт, импийчмънт.сега системата отново посочва и заплашва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още