IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ТБ „Виктория” разполага с достатъчно средства, за да покрие всички депозити

От 12 декември клиентите на банката ще могат да теглят пари, да обменят валута, както и да извършват дейности с банковите си карти

20:30 | 10.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ТБ „Виктория” разполага с достатъчно средства, за да покрие всички депозити

Търговска банка „Виктория” ЕАД разполага с достатъчно парични средства, за да покрие изцяло размера на всички депозити на фирми и граждани – както гарантираните, така и негарантираните. За това информират квесторите на банката Христина Стамова и Божидар Аршинков в съобщение, публикувано на сайта на трезора.

Припомняме, че на 12 декември ТБ „Виктория” започва изпълнение на задълженията си към своите вложители, като от същата дата отпадат и наложените й ограничения за извършване на банкова дейност.

До 2 000 лв. дневно могат да се изтеглят на каса без предварителна заявка. За суми над 2 000 лева (1 000 евро или 1 500 щ. долара) дневно е нужна заявка от 2 работни дни.

Предварителна заявка няма да се изисква в случаите на теглене на депозити на датата на падеж, уточняват още квесторите.

Издадените дебитни карти ще бъдат активни, като средствата, налични по тях, ще могат да се теглят от банкомати и ПОС терминални устройства на други банки и търговци. В офисите на ТБ „Виктория”  се обслужват сметките само на клиенти с изтекъл срок на дебитната им карта.

Левови и валутни преводи също ще се приемат, като валутните преводи ще се изпълняват само със „SPOT“ вальор, т.е. 2 работни дни от датата на нареждането.

Функционирането на интернет банкирането на банката ще продължи в режим на пасивен достъп. Възстановяването на всички останали операции, съгласно предоставените потребителски права, ще се осъществи в най-кратък срок, добавят още квесторите.

Същевременно БНБ удължава до 22 декември срока (максималният възможен - бел. ред.), в който банката е поставена под специален надзор.

Припомняме, че през юни КТБ придоби 100% от акциите с право на глас от капитала на "Креди Агрикол България" ЕАД. След сключването на сделката бе взето решение името на банката да се промени на Търговска банка "Виктория", която продължи да функционира като самостоятелна финансова институция, специализирана в обслужването на малки и средни предприятия, както и на индивидуални клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още