IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравната каса вади 50 млн. лева от резерва за лекарства

Проектобюджетът на НЗОК за 2017 г. предвижда разходите да бъдат близо 3,5 млрд. лв.

12:37 | 18.10.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще освободи от резерва си за непредвидени и неотложни разходи за следващата година 50 млн. лева. Решението е взето на последното заседание на Надзорния съвет на касата, става ясно от публикуваните на сайта на фонда решения. 

С парите ще се извършат плащания за лекарства, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели за домашно лечение на територията на страната и за лекарства за лечение на злокачествени заболявания в болнични условия, които НЗОК заплаща извън стойността на оказваните медицински услуги по дължимите плащания за октомври 2016 г.

От резерва на НЗОК за следващата година сега ще се платят 26 млн. лева за лекарства за домашно лечение, медицински изделия и храни, приемани с медицински цели, и 24 млн. лева за медикаменти за лечение на злокачествени заболявания в болничната помощ.

Резервът на Здравната каса за тази година, който беше малко над 300 млн. лева, вече е изчерпан, съобщават от здравния фонд за БНР.

Проектът на Закон за бюджета на НЗОК за 2017 г. също е бил разгледан от надзорниците. В него се предвижда разходите да бъдат близо 3,5 млрд. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Избориииии! Вади парите баце, дай кебапчета.. мед, вино, чубрицаааа мубрицааааа.. бинтовеее ... иначе ще паднеш прИкършен под снажната снага на Митю Пищова
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още