IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд за опортюнистични инвестиции купи Сити Център София

Новият собственик има намерение да възроди мола, който през последните години пострада сериозно от засилената конкуренция

13:37 | 07.07.14 г.
Фонд за опортюнистични инвестиции купи Сити Център София

Първият търговски център от съвременен тип в България – Сити Център София, има нов собственик.

Инвеститор е опортюнистичният фонд за инвестиции в имоти Revetas Capital Advisors, потвърдиха пред Investor.bg от пропърти мениджъра на Сити Център София AIG/Lincoln. Цената на сделката, както и очакваната доходност, не са известни.

Новият собственик има намерение да възроди търговския център, който през последните години пострада сериозно от засилената конкуренция на пазара на търговски площи в София. В момента все още се уточняват детайлите по обновяването на мола, допълват от AIG/Lincoln.

Със сделката за Сити Център София предишният собственик на мола – американският фонд Heitman, излиза от инвестициите си у нас. Компанията се опитваше да препозиционира търговския център, за да възвърне позициите му на пазара.

Търговският център сменя за трети път собствениците си. Инвестиционният фонд Equest Balkan Properties го купи през 2006 г. от компанията Стройтаун за 94 млн. евро. Тогава молът беше още в процес на строителство.

Equest продаде Сити Център София на Heitman през 2008 г. за 101,5 млн. евро.

Сегашната сделка за Сити Център София е вписана в Търговския регистър в средата на юни и е осъществена чрез дъщерно дружество на Revetas – регистрираната в Люксембург компания "Лорен С.А.Р.Л.". Дружеството е вписано като нов едноличен собственик на капитала на „Аурига“ ЕАД – дружеството собственик на мола.

Revetas фокусира дейността си в Централна, Източна и Югоизточна Европа, като изкупува проблемни и подценени имоти, включително и от банки, които са ги придобили като обезпечения по „лоши“ кредити.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още