IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И днес не се стигна до сделка между Гърция и кредиторите

Разговорите се подновяват в събота

18:20 | 25.06.15 г. 21
И днес не се стигна до сделка между Гърция и кредиторите

И днес Гърция не успя да постигне споразумение с кредиторите си, за да получи транша от спасителната програма, която изтича в края на месеца, съобщава Ройтерс.

Срещата на Еврогрупата – съветът на финансовите министри на държавите от Европейския съюз (ЕС), приключи без резултат. Предвижда се разговорите да бъдат подновени в събота.

Председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум коментира, че „вратите за Гърция са още отворени“, за да приеме исканията на кредиторите за реформи и затягане на фиска.

Участници в срещата, пожелали анонимност, са коментирали пред информационната агенция, че канцлерът на Германия Ангела Меркел е предупредила, че до сделка трябва да се стигне, преди пазарите да отворят в понеделник.

Пред лидерите на политическите сили, обединени в Европейската народна партия, Меркел е казала също така, че „Германия няма да бъде изнудвана от Гърция“.

Според еврокомисаря по икономическите въпроси Пиер Московиси ключовите въпроси, по които Гърция и партньорите ѝ имат търкания, са ДДС ставките и пенсионните реформи. Атина настоява за диференцирана ставка и запазване на преференциите за островите и отказва да намалява повече заплати и пенсии.

На пресконференция днес говорителят на Международния валутен фонд (МВФ) Джери Райс посочи, че Фондът е „на една и съща страница като европейците“, що се отнася до преговорите.

Райс подчертава, че дискусиите за устойчивостта на дълга и финансирането за Гърция ще трябва да почакат, докато Атина не се съгласи да осъществи ключови реформи.

Според премиера на Италия Матео Ренци до сделка няма да се стигне и на срещата на лидерите на държавите от ЕС, която се провежда днес и утре в Брюксел. По-рано Меркел подчерта, че лидерите на страните членки няма да бъдат намесвани в преговорите.

Новините за Гърция следете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

21
rate up comment 4 rate down comment 3
крас
преди 8 години
ОЩЕ ПО ВЕСЕЛО Е КАКВО ЕВРО СИ КУПИЛ. Ако е ГРЪЦКО защитено с активите на централната им банка направо си потънал. Пред номера на ГРЪЦКОТО ЕВРО стои буквичката " Y", пред НЕМСКОТО буквичката "Х" и т.н.. КУПУВАШ ЕВРО , А НАПРАКТИКА СЕ КУПИЛ ДРАХМА ИЛИ ДОЙЧЕ МАРК , ИЛИ ИТАЛИАНСКА ЛИРА. ВЕСЕЛО , НАЛИ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 3 rate down comment 1
raul_castro
преди 8 години
Не е добра идея да купуваш евро /освен ако не се срине утре драстично/по една проста математическа причина: еврото няма да поскъпне, ако сключат споразумение. Но ще пропадне сериозно, ако се провалят. Така че рискът е несъразмерен спрямо изгледите за печалба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 1 rate down comment 2
raul_castro
преди 8 години
Бабките със сигурност няма да му откажат по-близко съприкосновение по бельо, ама сексът си е секс, а сиренето е с пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 6 rate down comment 5
крас
преди 8 години
За ЕС всеки ден е последен.Всъшност колко последни срока бяха пропуснати. Защо не и този. ВПЕЧАТЛЯВАЩО Е ИЗКАЗВАНЕТО НА БАБА МЕРКЕЛ : Германия няма да бъде изнудвана от ГърцияНАБЛЮДАВАЙКИ МЛАДИЯ ЦИПРАС В ГЛАВАТА И СЕ ВЪРТЯТ ПЕРЕВЕРЗНИ МИСЛИ ЗА ИЗНУДВАНЕ И ИЗНАСИЛВАНЕ. ГОЛЯМ СЕКС СЕ ЗАФОРМЯ.КАКТО Е ПОДКАРАЛ НЕЩАТА ИЗНАСИЛВАЧА ЦИПРАС ЩЕ ОПРАВИ И БАБИЧКАТА И ЛЕШОЯДА ОТ МВФ ЛАГАРД.ВСЪШНОСТ БАБИЧКИТЕ САМО СЕ ДЪРПАТ , НО МНОГО ИМ СЕ ИСКАМИСЛЯ, ЧЕ ВЕЧЕ СА ПО БЕЛЬО.СИРТАКИТО В ГЪРЦИЯ ПРОДЪЛЖАВА, А СМЕТКАТА ЩЕ Я ПЛАЩАТ БЪЛГАРИТЕ, КОИТО ИЗПЪЛНЯВАТ ВСИЧКИ РЕФОРМИ НАЛАГАНИ ОТ КРЕДИТОРИТЕ НА ГЪРЦИЯ.ПОЗДРАВЯВАМ ЦИПРАС И ВАРУФАКИС С ПЕСЕНТА "Epimeno"БЪДЕТЕ НАСТОЯТЕЛНИ И ЩЕ СПЕЧЕЛИТЕ !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 6 rate down comment 1
d333
преди 8 години
"А дано!"*** надали.... :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 10 rate down comment 0
Eon
преди 8 години
"Разговорите се подновяват в събота"Не може! Тогава е почивен ден и гърците почиват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 2
Ango
преди 8 години
От трохите, които излизат като информация за различните позиции на Ципрас и МВФ стигнах до извода, че МВФ иска гърците да намалят още социални плащания, не им намалява лихвата, да вдигнат драстични ДДС и тям подобни с идеята Гърция да работи вече САМО за МВФ и да продава държавната собственост на мултинационалните компании , стоящи за него. А Ципрас иска подобрение на условията, за да може да опази гърците от обедняване, икономиката да може да генерира пари за изплащане на дълга, но и да има и за развитие. И игре по ръба на бръснача, знаейки, че никой няма интерес от фалита на Гърция. Залагам, че в неделя, повтарям неделя, ще се разберат и ще има плащане. В петък вечер ще купя Евро! В понеделник ще съм п-богат! А дано! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 2
raul_castro
преди 8 години
Иначе за бирата ще те почерпя с удоволствие, ако излезеш прав. Аз лично очаквам още утре да се случат куп неприятни неща и дано да не позная...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 12 rate down comment 1
raul_castro
преди 8 години
За съжаление, държавата не е като една голяма фирма. Държавата, в днешния си вид, е едно голямо недоразумение, лишено от икономическа рационалност и поради това прилича по-скоро на ДСО /Държавно стопанско обединение/от времената, които малко от пишещите тук си спомнят. Най-голямата разлика между фирмата и държавата е в нивото на отговорност на управляващите и в целите, които обслужват - държавата уж изпълнява социални и политически функции, които са по дефиниция по-широки от задачите на една компания. И именно базирайки се на това, държавата извършва куп безобразия, които и най-простия квартален бакалин не би направил. Защото държавата не може да фалира в истинскя смисъл на думата - не можеш да я обявиш в несъстоятелност и да я разпродадеш. Наред с това управляващите се сменят с бясна скорост и поради мандатността на властовите си позиции се стремят да осребрят всеки ден от присъствието си във властта. Модерната държава е тумор, тя е по-несъстоятелна от кебапчийница.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 9 rate down comment 2
roli5
преди 8 години
Още преди няколко месеца Стив Ханке каза,че на Гърция и предстои фалит.Все пак на този човек лично аз му имам доверие.Натам вървят нещата със страшна сила.Очевидно е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още