IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ очаква Гърция да плати дължимите 1,7 млрд. долара на 30 юни

Институцията няма да удължава срока, а Атина ще изпадне в просрочие, ако не погаси задълженията си, коментира говорителят Джери Райс

20:30 | 25.06.15 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
МВФ очаква Гърция да плати дължимите 1,7 млрд. долара на 30 юни

Международният валутен фонд (МВФ) очаква Гърция да плати дължимите 1,7 млрд. долара във вторник, 30 юни, въпреки че финансовата институция и другите кредитори на Атина не успяха да сключат сделка в последната минута днес и да предпазят страната от фалит, пише Bloomberg.

„Нашите очаквания са плащането да бъде извършено“, коментира говорителят на МВФ Джери Райс по време на пресконференция във Вашингтон. „Дългогодишната политика на фонда не е да удължава крайните срокове на падежите. Гърция незабавно ще изпадне в просрочие, ако парите не пристигнат.“

Към момента Судан, Сомалия и Зимбабве са сред страните, които дължат пари на МВФ. Общите им просрочия възлизат на близо 1,8 млрд. долара, отбелязва Bloomberg.

Страни, които пропускат плащания към МВФ, губят достъп до допълнителни средства от институцията, докато са в просрочие.

Имайки предвид значимостта на гръцкия случай, управляващият директор Кристин Лагард не би последвала указанията, според които тя трябва да предупреди официално Борда на директорите, че плащането е пропуснато, чак след месец.

Лагард може да информира Борда за развитието по случая по всяко време и ще уведоми управителното тяло „своевременно“, ако Гърция не успее да плати, коментира Райс.

Кристин Лагард беше в Брюксел за срещата на финансовите министри от еврозоната, за да обсъди с тях последните предложения за реформи, отправени от Гърция. Пред репортери тя заяви, че е нужна още работа преди да бъдат приети предложенията на Атина.

Новините за Гърция следете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 4 rate down comment 1
0pk
преди 8 години
Залагам 2 бири, че ЕЦБ ще даде пари на Гърция, да си платят заема към МВФ :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 0
Ango
преди 8 години
Ти виждал ли си реклами на банки, които ти предлагат пари да си живееш живота сега, пък ще плащаш после? Кандидатствал ли си за ипотечен кредит? Всяка банка има едни спецове по оценка на риска, които ти преглеждат досието до къде могат да те изстискат. След това ти дават пари - ако не ги върнеш - вземат ти имуществото. Запитал ли си се защо са им отпускали толкова пари - напечатани хартии? Те, гърците, че са се задавили от лакомия е истина, не тук е валидна и поговорката с лудия и баницата. Сиренето е капана за мишки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 4
Сините камъни
преди 8 години
Колко струва едно кюфте?1. Банките правят пари на базата на всеки ЕГН номер!Точно те се напискат да дават заеми!Те нямат друг начин да съшествуват!2. Подписът създава парите!Нахвърлих ти само две изречения да мислиш, на каква база работят банките, съвременните колконизатори!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 1 rate down comment 5
Сините камъни
преди 8 години
Крас, прав си, че сега ни унижават, защото не ни считат за човеци!Но и това ще се промени!Просто не вземай страна на МВФ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 11 rate down comment 4
Longin
преди 8 години
Ей крас - олигофренче кресливо: само първото изречение ти четем, хахаНемаш достатъчно акъл за да си направиш спама малко по добър презентационно!Аре, и ДГД (главни букви)! Хаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 9 rate down comment 2
IMRO
преди 8 години
Не се ласкай, не ги чета. Кукавели и *** минават с първо и последно изречение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 6
raul_castro
преди 8 години
Само да обърна внимание, че не са се освободили сами. Освободили са се като нас с помощта на Русия. Преди да приказвате, четете история момци!/отнася се и за други участници във форума/. Иначе за едно си прав - по-народ са от нас, колкото и да са ми несимпатични заради андрешковщината си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 8 rate down comment 18
крас
преди 8 години
Радвам се, че четеш коментарите ми. Това , че ми тракаш минусчета не ми пука. Не разбирам какво общо имат коментарите ми за Гърция с Кремъл.Съжалявам, но гърците са народ , а не ***.През 1820 гдина сами са се освободили от турско робство и са създали първата на балканите РЕПУБЛИКА!!НИЕ СЕ ОСВОБОДИХМЕ ОТ СУЛТАНА И ПРИЕХМЕ РОБСТВОТО НА КОБУРСКАТА ДИНАСТИЯ.КЪДЕ Е ЧИСТАТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА, КЪДЕ Е СВОБОДАТА?СЕГА СМЕ ЕДНА КОЛОНИЗИРАНА РЕПУБЛИКА С ЦАР.БЪЛГАРСКАТА КОЛОНИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОЛУЧАВА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ЧУЖДИТЕ МЕДИИ КАКВО СА РЕШИЛИ ТЕЗИ ОТ МЕТРОПОЛИЯТА ЗА РАЗПОЛАГАНЕ НА КОЛОНИЗАТОРСКАТА АРМИЯ. ТОВА Е ТОЛКОВА УНИЗИТЕЛНО! ПОДОБНИ ГАВРИ С ДЪРЖАВАТА НИ ПО ВРЕМЕ НА РАШЪНИТЕ НЕ Е ИМАЛО. ТВОИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ СЕ ОТНАСЯТ С НАС И УПРАВНИЦИТЕ НИ КАТО С ***. ТОВА НЕ ТЕ ЛИ ОБИЖДА?!ИЛИ РОБСКАТА ПРИХИКА Е ТРАЙНО ЗАЛЕГНАЛА В МИСЛЕНЕТО ТИ.СЪЖАЛЯВАМ ТЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 16 rate down comment 5
IMRO
преди 8 години
Не те ли е срам вече, пишеш едни и същи коментари цял ден мотамо. Не ви ли дават достатъчно пари от Кремъл? Може да сменяте малко репертоара поне, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 22 rate down comment 7
IMRO
преди 8 години
Ау, *** наистина, лошите международни финансови инстутиции, които насила тъпчели добродушното гръцко правителство с кредити, а то викало "не искам, не искам" и ритало с крака, а пък те пак зорлем с кредити в една фуния в устата. Това са някакви толкова детински представи за нещата, че няма накъде повече. Кредитите от ЕС и МВФ, които в момента се е набълбукала Гърция, бяха дадени 2011-2012 за да се покрият други задължения, основно към частни кредитори, защото иначе Гърция щеше да фалира и нямаше да има пари за пенсии и заплати, хората щяха да умират като мухи по улиците. А за онези предните кредити са си виновни гърците, не международното положение и злите банки. Тези пари бяха раздадени, изядени и изпити. Га ядоха кифтета гърците не риваха, и сега не трябва да риват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още