IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия ще екстрадира по-бързо бежанците, нарушили закона

След посегателствата над жени в Кьолн критиките срещу политиката за бежанците се засилват

21:51 | 12.01.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
Германия ще екстрадира по-бързо бежанците, нарушили закона

След посегателствата в Кьолн в Новогодишната нощ Германия ще екстрадира по-бързо бежанците, нарушили закона, съобщава Ройтерс.

Предложението, за което се заговори преди дни, беше обсъдено и одобрено от вътрешния министър Томас де Мезиер и министъра на правосъдието Хайко Маас.

Двамата са представители на различни партии в коалиционното правителство - съответно от Христиандемократическата партия и от Социалдемократическата партия, и общата им позиция беше приветствана от канцлера Ангела Меркел, допълва още информационната агенция.

Новата мярка е отговорът на властите срещу посегателствата над жени в Новогодишната нощ в Кьолн. Тази случка повдигна въпроси доколко адекватна е политиката на отворени врати за мигрантите, демонстрирана досега от канцлера Ангела Меркел.

Самата Меркел вече даде своето съгласие за промяната и бежанци, които са получили условна присъда, да бъдат депортирани.

Според законодателството в Германия, за да бъдат депортирани, бежанците трябва да са осъдени на поне 3-годишна присъда задържане от свобода. Те биват връщани в родината си само ако няма непосредствена опасност за живота им там.

С промяната обаче депортирани ще бъдат и бежанци, осъдени условно. Това означава, че извършилите психическо или сексуално посегателство, съпротива на полицейските власти или разрушаване на собственост също ще могат да бъдат връщани в родните им страни. Тези престъпления обикновено се наказват с условна присъда, посочва Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 8 години
Укрия със сигурност е зле! А Рассия е много добре с 93 $ минимална заплата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
сега на Укрия им спират тока, къде я Нюланд сега да им носи КУРабийки .... де ги сега и Еврогейтаците с европедарастическите ценности да им помагат ?? .... :)) А през 2014 като си спомня колко и.диота тука писаха аааа уууу та червени та комунисти та демокрация в Украйна .... :)) предрекох им, че ше станат най-големия публичен дом в Европата и нещата се нареждат, само не съм видял най-новия им украински чалга-хит ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 3
contra2
преди 8 години
Меркел я изнудват с това, че тя иска да си върне германските златни резерви от САЩ обратно в Германия. Ето с това я изнудват ония гринговци. А тези бежанци не бягат, а просто си се преселват без никой да им попречи. Ама когато 2014 г. руснаците предупреждаваха ЕС, че организирано с автобуси и срещу заплащане шефовете на всички международни организации / а те са амита/ се занимава с изселване на арабите от страните , в които амитата започнаха войни - тогава ЕС си виреше носа и се омайваше от прелестите на Украйна, заради която пък оная Виктория Нуланд даже ни напсува мръсно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 3
ing5rov
преди 8 години
"...Това означава, че извършилите психическо или сексуално посегателство, съпротива на полицейските власти или разрушаване на собственост също ще могат да бъдат връщани в родните им страни." Хаха...още трева за тревопасните ! Родните им страни...паспорти...ама там ше ги убият ли... Пълен таш.ак си прави некой с Европата...ми вижте я и бабиерата е урочасана !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още