IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция подновява преговоритe с кредиторите от февруари

Това е крачка напред към предоговарянето на дълга на Атина

21:07 | 29.01.16 г.
Гърция подновява преговоритe с кредиторите от февруари

Ръководителите на институциите, участващи в третата спасителна програма за Гърция, ще пристигнат в Атина през уикенда и преговорите с властите могат да започнат още в началото на следващата седмица. Това съобщи говорителят на ЕК Маргаритис Схинас по време на обедния брифинг в Брюксел.

В Атина вече са техническите екипи на четирите институции, уточни още той. В програмата за спасението на южната ни съседка участват ЕС, Европейската централна банка (ЕЦБ), Международният валутен фонд (МВФ) и Европейският стабилизационен механизъм (ESM).

Началото на прегледа на постигнатото от Атина е стъпка напред към предоговарянето на задълженията на страната, за да станат плащанията по-добре управляеми.

Преди това обаче Гърция трябва да промени пенсионната система, както и да сформира нов приватизационен фонд.

На този етап държавите от еврозоната, с които Атина трябва да преговоря по дълга, показват склонност да променят матуритета, гратисния период и лихвите по заемите, но не и за орязване на дълга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още