IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия може да забрани вноса на сладкарски изделия

Предложението на руското земеделско министерство е част от пакета контрасанкции срещу ЕС

13:37 | 24.06.15 г.
Русия може да забрани вноса на сладкарски изделия

Министерството на земеделието на Русия предлага да се забрани вносът на сладкарски изделия в страната, съобщи министърът на земеделието Александър Ткачев пред телевизионния канал "Русия 24", цитиран от информационната агенция ТАСС.

„Внасяме за разглеждане предложение за забрана на вноса на територията на нашата страна на сладкарски изделия и рибни консерви“, коментира той.

Инициатор на новото предложение е Федералната служба за ветеринарен и фитосанитарен контрол. То е част от пакета контрасанкции срещу Европейския съюз (ЕС).

В допълнение руското земеделско министерство предлага да се въведат ограничения и за вноса на цветя в рамките на удълженото ембарго.

Ткачев обясни, че не се предвижда забрана на вноса на шоколад, но според него до 2020 г. руските производители ще могат да заменят голяма част от вносните вино и шоколад.

Руският земеделски министър коментира, че страната му е успяла да намери вътрешни резерви и да разшири потенциала си в земеделския сектор, а руските земеделски производители са в очакване на разширяване на ембаргото срещу западните държави.

Информационната агенция припомня, че Съветът на ЕС удължи с още 6 месеца – до 31 януари 2016 г., санкциите срещу Русия, които въведе през миналата година заради анексирането на Крим.

През август 2014 г. Руската федерация въведе контрасанкции и забрани вноса на плодове, зеленчуци, млечни и месни продукти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още