IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия продължи хранителното ембарго срещу Запада до края на 2017 година

Указът влиза в сила в деня на подписването му

08:23 | 30.06.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който се продължава хранителното ембарго срещу Запада с година и половина до 31 декември 2017 година, предадоха световните агенции.

Русия забрани вноса на храни от 28-членния Европейски съюз, САЩ, Канада, Австралия и Норвегия през 2014 година в отговор на западните санкции срещу Москва заради ролята й в украинската криза.

В документа, подписан вчера, е посочено, че от 6 август 2016 година се удължава до 31 декември 2017 година действието на отделните специални икономически мерки, предвидени в указа на президента от 6 август 2014 година и продължени с указ от 24 юни 2015 година, уточнява ТАСС. 

Указът влиза в сила в деня на подписването му.

През май премиерът Дмитрий Медведев нареди да бъде подготвен текст, предвиждащ продължение на хранителното ембарго до края на 2017 година. В края на май вицепремиерът Аркадий Дворкович заяви, че предложенията вече са готови.

На 6 август 2014 година Путин подписа указ за приемане на отделни специални икономически мерки с цел осигуряване безопасността на Руската федерация в отговор на западните санкции и за подкрепа на местните производители.

На следващия ден правителството въведе със свое постановление едногодишна забрана за внос на говеждо, свинско и птиче месо, плодове и зеленчуци, риба, сирене, мляко и млечни продукти от САЩ, Европейския съюз, Канада, Австралия и Норвегия.

Впоследствие Русия трябваше да противодейства на реекспорта на забранена европейска продукция, въвеждайки ограничения за вноса от Беларус и Сърбия, припомня ТАСС.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 7 години
ти доста неща казваш, добре че никога не познаваш :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
еми както казах от порядъка на 150-200г. шанс за нещо въобще - ваш проблем ...... както си прецените, аз за себе си съм преценил
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 4
khao
преди 7 години
абе ти *** ли си ? къде видя България в статията и къде видя да оплаквам някой ? правя забележка на журналиста написал тази неточност и само това... иначе не се прибирай повече в България, не ни трябваш и никой тук не иска да влиза в час като теб.. стой си в германия мий си чинийте и хапвай вурсчета
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
незнам за Русията ама ей са си бях в България ... аз си мислех, че вие сте луди ама действителността в Българията е още по-различна и трагична. Ше тряя някъде от порядъка на 150-200г. докат хората влезнат в час ако въобще влязат, иначе ти продължавай да си оплакваш чуждата черга ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 7
khao
преди 7 години
продължава хранителното ембарго срещу Запада----така както сте го написали човек ще каже че Русия не изнася храни за запада щото им е турила ембарго :):) правилно е "Путин продължава хранителното Ембарго срещу Русия"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още