IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мярката за инвестиции в земеделски стопанства тръгва след Великден

До момента са подадени близо 5 хил. заявления за директни плащания

13:24 | 23.03.15 г.
Мярката за инвестиции в земеделски стопанства тръгва след Великден

Още една мярка по новата Програма за развитието на селските райони (ПРСР) – за инвестиции в земеделските стопанства, ще бъде отворена след Великденските празници. Това съобщи по време на семинар в Перник зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров, цитиран от пресцентъра на министерството.

Бюджетът по тази мярка е 150 млн. евро, каза още Димитров и уточни, че това е една от най-очакваните мерки в сектора, защото позволява финансиране за модернизация на фермите. 

По мярката ще бъдат отпускани средства и за подобряването на енергийната ефективност на стопанствата и производство на биоенергия за нуждите на стопанството, както и за съхранение на продукцията и в машини и съоръжения. 

Зам.-министърът съобщи още, че до момента в областните дирекции по земеделие в страната са подадени близо 5 000 заявления за директни плащания. Началото на кампанията беше дадено на 4 март. Крайният срок за подаване на заявленията е 9 юни 2015 година, но след 15 май започват да текат санкции за късно заявяване.

Схемите по директните плащания за земеделските производители през тази години са на стойност над 1,4 млрд. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още