IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Philips придобива производителя на медицинско оборудване Volcano

Сделката на стойност 1,2 млрд. долара е най-голямата в сектора на здравеопазването за последните седем години

11:46 | 17.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Philips придобива производителя на медицинско оборудване Volcano

Philips е постигнал споразумение да придобие базирания в САЩ производител за медицинско оборудване Volcano Corp за 1,2 млрд. долара, включително дълговете. Сделката е най-голямата в сектора на здравеопазването за последните седем години, предава Ройтерс.

Холандският гигант заяви, че придобиването ще доведе до синергия между научноизследователската му дейност и продажбите, като по този начин увеличи значително приходите в периода до 2017 г.

Volcano е производител на катетри, които могат да бъдат вкарани в артериите с цел ултразвуково изследване на вътрешността на кръвоносните съдове.

Главният изпълнителен директор на Philips Франс ван Хутен изтъкна, че сделката ще предостави на компанията му по-значително присъствие в болниците и по-близки отношения с клиентите.

"В един застаряващ свят с повече хронични заболявания здравето и здравеопазването са огромни възможности, върху които ние искаме да се съсредоточим", посочи той.

Диверсифицираният конгломерат Philips, който произвежда всичко – от телевизори до крушки, е в процес на отделяне на подразделението си за осветителни тела с цел съсредоточаване върху по-печелившия бизнес с медицински продукти.

Сделката за Volcano е втората най-голяма в сектора за Philips. През 2007 г. холандската компанията придоби разработчика на лекарства против сънна апнея Respironics за 5,1 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още