IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездите на CES - умни прахосмукачки, хладилници и кучета роботи

Parrot ще представи на практика неразрушим дрон, който може да лети със скорост от 90 километра в час

18:58 | 05.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Прахосмукачки, които ще почистват повторно пропуснатите петна, хладилници, предупреждаващи за липсващи и развалящи се продукти, кучета роботи и неразрушими дронове. Това са част от новите звезди, които ще  гастролират утре на откриващото се Изложение за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас, съобщава AFP.

Домакините ще бъдат сигурно най-силно впечатлени от новата прахосмукачка, конструирана от южнокорейската компания LG. Тя ще може да реагира, когато стопаните на дома ѝ кажат "Пропуснала си едно петно!". Благодарение на камери те могат да следят отблизко работата на домашния уред.

Като използват екрана на смартфона, собствениците на дома могат да насочат прахосмукачката към все още прашните места. За разлика от човешките същества, роботизираният уред няма да мърмори, че го карат да чисти повторно там, където вече веднъж е минал, отбелязва агенцията. 

Не по-малко умни ще са хладилниците, представени на изложението. Smarter излага хладилник с камера, която показва съдържанието му на смартфона на потребителя. Така предварително можете да знаете с какво трябва да се зареди хладилникът и кои са развалящите се продукти.

С най-големи симпатии обаче се посрещат животните роботи. Истинска звезда в Лас Вегас ще бъде кучето с изкуствен интелект CHiP. То си има своя индивидуалност и следва неизменно господаря си из къщата. CHiP бързо усвоява как да изпълнява заповеди и да прави изумителни трикове.

Parrot пък се представя с на практика неразрушим дрон, който може да лети със скорост от 90 километра в час. Само че за разлика от досегашните дронове той е конструиран под формата на делта крило и прилича на стелт изтребител.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още