IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Aтентатите във Франция целят хаос и насаждане на омраза

Надявам се и в Европа, и в Арабския свят хората да проявят мъдрост, заяви премиерът

10:44 | 10.01.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Борисов: Aтентатите във Франция целят хаос и насаждане на омраза

Кървавите атентати във Франция целят хаос и насаждане на омраза, заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия.

"Ако има някакви цели в тези атентати, то те са свързани с това да има хаос, а след хаоса – омраза и гражданска война”, отбеляза българският министър-председател.

Той призова българите да не се поддават на тези настроения. "Много лесно може и в България нещата да излязат извън контрол. Аз много вярвам в мъдростта на българския народ", подчерта Борисов и продължи: "Надявам се и в Европа, и в Арабския свят хората да проявят мъдрост".

По думите на премиера всички трябва да сме съпричастни със случилото се във Франция и да се опитаме да се изчистим от емоциите, защото иначе може да стане по-лошо. 

"Целта е да бъдат сатанизирани мюсюлманите, светът да се раздели по друга ос – религиозна и хаосът тогава ще е гарантиран", посочи Борисов.

"Слушам хората около мен, слушам коментарите, виждам омразата, виждам вече настроенията, реваншизма, който се надига. Така че действително светът стана различен от преди няколко дни“, продължи с анализа си той.

Премиерът посочи, че днес ще има среща с ВКС и службите, но отказа да разкрие повече подробности. Той поясни, че службите са свършили прекрасна работа последната седмица, но отказа да каже каква.

"Системите за сигурност винаги са в повишена готовност. Ние ще се съберем да видим какво още може да се направи. Те работят много добре", подчерта премиерът.

Oще новини от страната и чужбина може да намерите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
StefanL
преди 9 години
Какво го питат тиквата Боко ? Та той самият е в зависимост от мюсулманите! Нали ако ДПС-то който са изключително религиозна мюсулманска партия ако не го подкрепят Боко си отива и то вече завинаги! *** лижи им гъзовете на ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още