IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Цветанов: Няма предпоставки за вот на недоверие

От БСП искат да изместят фокуса от напрежението, което имат вътре в партията си, твърди зам.-председателят на ГЕРБ

11:13 | 05.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Няма никаква предпоставка за вот на недоверие. Това коментира в ефира на Нова телевизия заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Това е част от стратегията на опозицията за фалшивите новини преди председателството, за да се насажда усещането, че държавата ни не е стабилна”, заяви Цветанов и припомни, че икономиката на България отчита растеж.

„Опозицията е в правото си да показва, че има характер. Но аз ще им кажа – не фалшивите новини издигат имиджа на една партия. Трябва да има дискусия по важните предложения на мнозинството. Или ако нямаш позиция, предлагай алтернатива”, заяви Цветанов. 

Според него от БСП искат да изместят фокуса от напрежението, което имат вътре в партията.

Той коментира и антикорупционното законодателство, което предлага ГЕРБ.  По думите на Цветанов управляващите предлагат ръководството на бъдещата мега агенция, която се занимава с корупцията, да се избира от парламента, а това е един прозрачен и работещ вариант.  

„Председателят ще бъде избиран от Народното събрание, което не се ръководи от Борисов, а от всички 240 депутати”, заяви Цветан Цветанов. 

Заместник-председателят на ГЕРБ коментира и въпроса с изграждането на волфрамова мина във Велинград. Той е категоричен, че ще бъде направено всичко възможно, за да се ограничи възможността това да бъде реализирано. 

Цветанов коментира и изчезването на Адриан Златков и възможността то да е извършено от част от групата на „Наглите”.

„Вие знаете, че в началния етап на залавяне на „Наглите” много лица бяха задържани. Четирима бяха осъдени с ефективни присъди, двама от „Наглите” бяха открити заровени край София. Групата става от шестима. Имаше един Киро Шкафа, който заради това, че не беше в ареста, беше убит”, заяви Цветанов.

„Ако преди съдът беше проявил повече съпричастност, мисля, че може би щяхме да стигнем и до други лица, които бяха част от тази група. Докато бях вицепремиер и министър на вътрешните работи, не позволявахме каквито и да било лица от каквито и да било групи да правят безобразия в страната. След промените, които бяха направени през 2013 година, когато беше закрита реално ГДБОП, системата беше разбита. В момента правителството полага максимални усилия", обясни Цветанов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още