IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Главчев: Създаването на Съвет по законодателството е в напреднала фаза

Водещи юристи ще дават предварителна оценка на законите

10:54 | 04.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Създаването на Съвет по законодателството е в напреднала фаза. Преговаря се с водещи юристи, които да дават предварителна оценка на законите. Това каза в ефира на bTV председателят на парламента Димитър Главчев.

По думите му това се налага тъй като Конституционният съд се произнася по готови актове и малко се губи предварителната оценка. Главчев припомни, че такъв съвет е имало още по времето, когато председател на парламента е бил Огнян Герджиков, а след това и Михаил Миков.

Председателят на Народното събрание подчерта, че приоритет на управляващите ще е продължаването на съдебната реформа. Още на 7 септември ще има изслушване на кандидатите за Висшия съдебен съвет, отбеляза той, като подчерта, че процедурата е изключително прозрачна. 

България ще успее да се справи много добре с европредседателството, нямайте никакво съмнение, увери Димитър Главчев. Рядък шанс е европейската политика да е с център София и България, категоричен е той.

От ГЕРБ няма да направят никакви компромиси относно промените в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, стига това да се превърне в работещ и ефективен формат. Този мотив трябва да бъде водещ и за всички останали партии, коментира още Главчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още