IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да отпадне и давността за ползването на отпуските, предлага КНСБ

В противен случай ако отпаднат графиците за отпуските, те могат да бъдат загубени, смятат от синдиката

16:58 | 16.06.15 г.
Да отпадне и давността за ползването на отпуските, предлага КНСБ

КНСБ настоява, ако бъде премахнат графикът за отпуските, да отпадне и давността за ползването им. Това каза днес във Варна вицепрезидентът на синдиката Чавдар Христов, цитиран от БТА.

Синдикатът има притеснения, че при отпадането на графиците има опасност работници да не могат да си използват отпуските и те да бъдат "покрити" от съществуващата в момента двегодишна давност.

Преди дни с промени в Кодекса за труда отпадна задължението за съставяне на графици за ползването на отпуските. Решението бе взето единодушно от парламента на първо четене.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров пък коментира, че на страната е необходима нова дългова стратегия, която да предвижда възможност за стабилизиране и оздравяване на базовата стратегическа инфраструктура. По думите му става дума за енергийния сектор, за ВиК сектора и за жп транспорта. Според него за тези три ключови сектора са необходими 20 милиарда лева.

Димитров посочи, че в страната е необходима и нова политика по доходите. Синдикатът иска правителството да гарантира правото на синдикално сдружаване в частния сектор, което ще гарантира и по-високи доходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още