IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енергийното министерство търси консултант за газовата връзка със Сърбия

Стойността на обществената поръчка е точно 333 333,33 лева

18:31 | 13.05.15 г.
Енергийното министерство търси консултант за газовата връзка със Сърбия

Министерството на енергетиката обяви днес обществена поръчка за консултантска дейност за изграждането на газова връзка със Сърбия. Стойността на поръчката е точно 333 333,33 лева, става ясно от съобщение на Министерството.

Финансирането на този проект е по оперативната програма за развитието на конкурентоспособността за настоящия и за миналия програмен период.

От енергийното министерство обясняват, че критерий за оценка на офертите ще е икономически най-изгодното предложение. Крайният срок за получаване на оферти е 8 юни 2015 година.

Припомняме, че изграждането на газовите връзки е приоритет за правителството на Бойко Борисов. На този етап се водят разговори между акционерите в проекта за изграждане на газова връзка с Гърция, преговаря се и с Турция за подобно съоръжение.

В момента тече и избор на изпълнител, който да изгради повторно трасето на връзката с Румъния под река Дунав. Въвеждането в експлоатация на тази връзка се забави с две години заради технически проблем в тази част от маршрута на газопровода.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още