IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова: До края на август бул. "Прага" ще бъде готов

До края на август започва маркирането на част от дървесинната растителност, която е видимо суха и опасна, увери кметът на София

10:55 | 10.08.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

До края на август бул. „Прага“ ще бъде готов, а до средата на септември да бъде отворен участъкът от Министерски съвет до ул. "Раковски". Това каза в ефира на Българска национална телевизия (БНТ) столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя добави, че до края на октомври ще бъде затворен участъкът от ул."Раковски" до бул. "Васил Левски".

До средата на септември ще приключи и ремонтът на булевард "Овча купел".

Относно намерението на образователното министерство предучилищната подготовка да започва от 4-годишна възраст, кметът на София обяви, че общината няма проблем с местата за тях в детските градини. 

„Тази мярка е изключително важна за достъпа на всички деца до качествено образование. Имаме около 300 свободни места за 4-годишните в София, за класирането, което ще се проведе през септември“, добави тя.

След зачестилите инциденти с паднали дървета и клони в София, в момента тече засилена кампания за почистване на сухи дървета и клони, добави още столичният градоначалник. Фандъкова увери, че кампанията ще продължи и през септември, а поддържането на зелените системи се прави съгласно всички изисквания с мнението на най-добрите експерти.

До края на август започва маркирането на част от дървесинната растителност, която е видимо суха и опасна. По думите ѝ, този процес се забавил заради груби спекулации, че ще се прави сеч в Борисовата градина.

Според кметът на столицата тече процедура за избор на изпълнител за наемане на томографски апарат, който да обследва видимо здравите дървета, за да може по тези рискови места дърветата да се обследват и ако има опасност, да се предприемат мерки. Фандъкова е категорична, че подмяната на растителността в столицата тече активно в последните години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
Momchil_Matev
преди 6 години
Направо казвай за догодина на кой квартал ще затвориш всички булеварди, че явно толкова си можеш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още