IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Износители на дървесина ще блокират гранични пунктове

Акцията е срещу тримесечната забрана за износ, гласувана от парламента

17:22 | 23.03.15 г.
Износители на дървесина ще блокират гранични пунктове

Износители на дървесина и транспортни фирми ще блокират „Капитан Андреево“ и „Капитан Петко войвода“ край Свиленград. Блокадата ще започне на 24 март в 10.30 ч. и ще продължи шест часа, твърдят организаторите.

Протестиращите ще блокират пътищата към границите с Турция и Гърция с трактори и друга превозна техника.

Акцията е по повод забраната за износ на необработен дървен материал в срок от три месеца, гласувана от парламента с цел борба с незаконната сеч.

Представителите на бранша вече неколкократно заявяваха позицията си срещу забраната на протест пред парламента и на среща с депутатите от земеделската комисия.

„Имаме готовност да продължим с протестните действия, колкото се налага. Няма да се откажем да защитаваме интересите на над 8 000 служители в нашите фирми и няма да се съгласим с твърдението, че ние сме виновни за незаконната сеч в България. Напротив, ние също искаме строг закон за горите, но забраната за износ е мярка, която по никакъв начин не ограничава сечта, а единствено ощетява бизнеса ни“, каза Димитър Николов, износител на дървесина. Той допълни, че блокирането на пътищата в цялата страна ще продължи, докато забраната не бъде отменена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още