IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КНСБ: ВМЗ-Сопот се води умишлено към несъстоятелност

Това се прави с цел да се смени собствеността на дружеството, смятат от синдиката

22:05 | 16.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КНСБ: ВМЗ-Сопот се води умишлено към несъстоятелност

ВМЗ-Сопот се води умишлено към несъстоятелност, с цел да се смени собствеността на дружеството, заявиха от КНСБ, цитирани от БНР. 

Федерацията на синдикатите от военно-промишления комплекс смята, че няма да има възможност да се изплатят заплатите и осигуровките на 2500 оръжейници и ще бъдат загубени трайни работни места, защото ръководството се оправдава с липса на средства за ремонт, необходим за производството.

От КНСБ прогнозират, че след два-три месеца ВМЗ ще изпадне в производствено-технологичен и финансов колапс, но това може да бъде спряно с ново и професионално ръководство на дружеството, се посочва в позицията.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски обяви, че засега не планира смяна на ръководството на ВЗМ-Сопот. Той е запознат с предупреждението на КНСБ, което е представено на вчерашната им среща с премиера. Министър Лукарски е поискал проверка, която е свързана с конкретните забележки на синдикатите при стартиране на площадката в Иганово.
Синдикатите имат конкретни забележки, които ще бъдат отстранени.

"Ще изчакат това, което ръководството им е дало като срок за работа на цялата площадка в Иганово и напрежение няма да има. Общо взето това е нещото, което сме обсъждали вчера със синдикатите", каза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още