IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП вече получава по-бързо информация за глобите от КАТ

Обменът на данни между двете институции е само електронен

11:31 | 03.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Стартира електронен обмен на данни между системата за събиране на публичните вземания на Националната агенция за приходите (НАП) и системата за наложените санкции при нарушения на правилата за движение по пътищата на МВР., съобщават от приходното ведомство.

От октомври приходната агенция получава автоматизирано данни за нови просрочени задължения и плащания, направени по сметки на МВР за фишове и наказателни постановления, издадени от органи на инистерството за нарушения по Закона за движение по пътищата.

При заплащане на наложена глоба трябва да се спазват указанията на МВР за попълване на платежно нареждане, за да може плащането да се отрази коректно в системите и да не се стига до действия по принудително събиране от страна на приходната агенция, уточняват от там.

Обменът между електронните системи на двете институции ще осигури идентичност на данните за задълженията и плащанията по актовете и ще спести много ръчни операции на служителите им.

Очаква се електронната система да подобри взаимодействието между НАП и МВР за по-бързо и ефективно събиране на просрочените задължения към бюджета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Momchil_Matev
преди 7 години
Да вземат да оправят плащанията от 2011-2012, защото ми писна от некадърността им!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още