IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите цени на тока ще могат да се отложат само с един месец

Предложенията за промени в Закона за енергетиката се разглеждат на закрито заседание на парламентарната комисия, наблюдаваща дейността на регулатора

15:35 | 23.06.15 г.
Новите цени на тока ще могат да се отложат само с един месец

Удължаването на новия ценови период за регулирания енергиен пазар ще бъде най-много до 1 месец. Това предвижда проект за промени в Закона за енергетиката, предложен от Димитър Главчев (ГЕРБ) и група народни представители, сред които Делян Добрев (ГЕРБ) и Мартин Димитров (РБ).

Промените са част от приетите мерки за стабилизиране на енергетиката и опита на правителството за намиране на начин цената на тока да не се повиши. Те се внасят като част от преходните и заключителни разпоредби на енергийния закон и се отнасят само до настоящия регулаторен период. Ако бъдат одобрени от депутатите, промените ще трябва да влязат в сила от 30 юни.

Текстовете в момента се разглеждат на закрито заседание на парламентарната комисия, наблюдаваща дейността на енергийния регулатор.

Промените в Закона за енергетиката ще бъдат разгледани на извънредно заседание и на парламентарната енергийна комисия в сряда. Очаква се утре по време на пленарното заседание да бъдат изслушани и членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Според първоначалната информация парламентарните групи ще могат да задават по два въпроса на председателя на КЕВР Иван Иванов и другите комисари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още