IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът закри компанията за стратегически инфраструктурни проекти

Активите на дружеството отиват в Пътната агенция

11:43 | 07.04.16 г.
Парламентът закри компанията за стратегически инфраструктурни проекти

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за пътищата, с които се прекратява дейността на държавното предприятие Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" (НКСИП).

Всички активи, пасиви, архивът и другите права и задължения на закритото държавно предприятие ще преминат към Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ), предаде БТА. 

Наличните средства на компанията ще се възстановяват чрез трансфер по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Разходите по прекратяването на дейността на държавното предприятие, включително за обезщетенията по Кодекса на труда, ще бъдат покрити от МРРБ.

Компанията за стратегически инфраструктурни проекти бе създадена с изменение в Закона за пътищата през 2011 г. Тя е подчинена на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Основната й цел беше да намери финансиране, както и да осигури проектиране и изграждане на магистралите „Струма”, „Хемус” и  „Черно море“.

Припомняме обаче, че управляващите спряха проведения търг за два участъка от „Хемус”, след като бяха избрани изпълнители. Сега отсечките все пак ще се строят, но проектът ще бъде променен с цел да бъдат спестени средства. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още