IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стабилизирането на рублата вдига туристическите записвания

Облекчаването на визовия режим за руските туристи също дава своите плодове, заяви министър Ангелкова

20:38 | 16.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Стабилизирането на рублата вдига туристическите записвания

Стабилизирането на руската рубла е предизвикало покачване на записванията за предстоящия летен сезон. Това съобщи днес в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БНТ. Според данни на руски туристически агенции има повишение на желаещите да летуват у нас с близо 30%.

Снощи в Мадрид на специална церемония Съвета за световен туризъм обяви Созопол за дестинация №2 за Европа (след Любляна - бел. ред.) и това освен признание е и сигурен знак за повишаване на потока от чуждестранни туристи, казаха хората от бранша. 

На работна среща в Бургас министър Ангелкова обсъди готовността за летния морски сезон с кметовете от курортните градчета, хотелиери, туроператори и представители на полицията и Агенцията по безопасност на храните. Облекчаването на визовият режим за руските туристи дава своите плодове каза Ангелкова, а стабилизирането на рублата също ще спомогне да се увеличи бройката на желаещите да почиват на нашето Черноморие.

Данните за активизирането на записванията, които съобщи министър Ангелкова, успокоиха хотелиерите за наближаващия сезон.

”Предвид това, че рублата се е стабилизирала и вече спадът не е толкова драстичен, са започнали увеличения на записванията към България с около 30-40%”, каза министърът.

Ангелкова съобщи, че усилията на министерството са насочени към активиране на западните туристически пазари, за да се компенсира спадът на руския и украинския туристически пазар. От бранша очакват 6% ръст на туристите от Полша, Германия, Чехия и Великобритания. Вече е регистриран и ръст на записванията от Литва, Латвия, Беларус и Молдова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Monkatata
преди 9 години
Вчера пряко в Ефир руският президент Владимир Путин призна, че девалвацията през миналата година , която той предпочита да нарича "корекция на курса" е направено съзнателно!Отслабването на рублата, което направи инфлацията двуцифрена за първи път от много години е довело до сриване на реалните доходи на населението, по негово мнение, в "приемлив" мащаб."Имахме корекция на националната валута, тя работи", - каза Путин по време на "пряката линия" - ежегоден диалог с хората, на живо по телевизията."Да, разбира се, инфлацията нараства, нараства безработицата, но не толкова, колкото в еврозоната" - каза президентът. Тази година РФ има да плаща външен дълг -83,1 млрд долара и 16,6 млрд лихви.До месец -60-70 за долар. Това устройва и Путин за да върже бюджета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още