IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Даниел Митов: Разкриваме 19 изнесени визови консулства в Русия

Туризъм в България може да развива, не е нужно да се фокусираме само върху една проблематика, заяви външният министър

16:27 | 04.04.15 г. 7
Автор - снимка
Редактор
Даниел Митов: Разкриваме 19 изнесени визови консулства в Русия

България ще разкрие 19 изнесени визови консулски служби в цяла Русия с цел облекчаване на руските туристи, които искат да почиват у нас", каза в разговор с Милена Милотинова в предаването „Брюксел 1“ на телевизия и радио Bulgaria On Air външният министър Даниел Митов. 

"Концентрираме се и върху това да облекчим визовия режим и за други държави. Министър Ангелкова и аз сме в постоянен контакт и разговаряме с много страни, за да можем, от една страна, да привлечем повече туристи от ЕС, а от друга – от държави като Беларус или Турция например могат да дойдат туристи при облекчен визов режим. Говорили сме с нашите словашки колеги за това как да издаваме визи, за да могат да преминават туристи през Словакия, които да дойдат при нас, като пакет от взаимно изгодни мерки. В момента всъщност регистрираме увеличение на заявките и от други държави. Така че с бизнеса трябва да работим заедно, за да преодолеем този проблем“, каза министър Митов по отношение на отлива на руски туристи и протестите на туристическия бизнес в Бургас преди седмица срещу санкциите спрямо Русия. 

„В държави като Гърция, Египет и Турция потокът от руски туристи е намалял драматично през 2014 г. – в Египет с 50%, в Турция – с 25 %, в Гърция 4 пъти е паднал потокът на руски туристи. В същия момент обаче те всички са увеличили приходите си от туризъм. Т. е. изводът от всичко това е следният – туристи трябва да се привличат, светът е голям. Туризъм в България може да развива и не е нужно да се фокусираме само върху една проблематика. България иска руски туристи да дойдат през лятото у нас. Затова, първо, сме облекчили визовия режим и второ - ще направим 19 изнесени визови консулства в цяла Русия, така че да дадем възможност на всички руски граждани, които искат да дойдат в България, да го направят. Знаете, че зимният сезон всъщност регистрира увеличение на туристопотока с 9 %", заяви министър Митов.

Още за санкциите срещу Русия, за това провали ли се дипломацията със споразумението за примирие в Източна Украйна, за евроинтеграцията на Сърбия и Македония и исканията на българите от Западните покрайнини – от разговора с министър Митов днес от 18 часа в предаването „Брюксел 1“ по телевизия и радио Bulgaria On Air.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Това актуална новина ли е още?Или е за вдигане на имиджа на ББ, щото съвсем я закъса с простотията си!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Яяяя ...тоя СЛУЖИТЕЛ пак се появил на снимка! :)))) Пак да каже!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Да се посмеете малко! :)))https://bivol.bg/%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D1%88%D0%B5-%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%87%D0%B5.html"С мою приятел Боко от едно софийско село се разбрааме да одиме на море. Он вика, че требвало да подкрепяме родната икономика, нищо че на мене ми се щеше да се разпръчим на гръцките или, у краен случай, на турските плажове. Боко обаче настоя, не мое да му се отрече, че е магнетична фигура, и я се съгласих. Кво да праим, съдба Чръвив е с парици човеко, журналистете го арексват, упражнявал е ква се професеа сетиш. От пожарникар до междузвезден рейнджър с гранатомет на рамо."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 3
Stefan--L
преди 9 години
Служителят Митов който получава заплатата си от Националният демократичен институт на САЩ и е специално препоръчан за министър на вътрешните работи на послушният Бойко от америка сега се приструва че търси туристи за България! Господин американски слъжител те поканените от Вас туристи пристигнаха с 12 самолета F-16 на Ново Село което е на 60км зад Слънчев бряг и с 500 едици бронирата техника в Звездец което е на 60км южно от Бургас ! Благодарим ви че ни докарахте туристи който дори е си плащат за престоя си в България а също така ги обслужват и хранят други американски фирми ! Поради пристигането на вашите туристи и на космоса да отворите консулство никой няма да дойде в България
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
http://***.nasamnatam.com/ekskurzia/Kitai_i_Hong_Kong_14_septemvri_samo_za_171_na_den-90954.htmlКато гледан нашенци къде пътуват, да ги мисля ли изобщо руснаците, какви опции имат и какво съревнование е за тях, като туристи!Нашите са пълни ***, с тая си нарцистична политика!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
Сините камъни
преди 9 години
Уточнявай се, че се шегуваш! Троловете не могат да разберат, какво да ти сложат, минус ли, плюс ли!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 28 rate down comment 14
0pk
преди 9 години
В страната агресор?!? Вий добре ли сте?? Трябва да се изнасяме от там, те консулства ще отварят. Те това лято и без това няма да имат кинти да почиват, нали ги задушихме със санкции! :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още