IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдия докладчик по делото за несъстоятелността на КТБ си направи отвод

Калина Илиева се оттегля с цел избягване на съмнения относно безпристрастното разглеждане на делото

18:15 | 11.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Съдия докладчик по делото за несъстоятелността на КТБ си направи отвод

Съдия Калина Илиева, която в понеделник беше избрана чрез системата за случайно разпределение на дела за съдия докладчик по делото за обявяване в несъстоятелност на Корпоративна търговска банка АД (КТБ), си направи отвод днес, съобщиха от Софийския градски съд (СГС).

Съобщението за избирането на съдия Илиева е било съпроводено с подчертаване на факта в някои медии, че тя е командирована от Софийския районен съд, поради което би могло да се накърни безпристрастното разглеждане на делото.

С оглед избягване на такива съмнения, съдия Илиева си е направила отвод. Отново чрез системата за случайно разпределение, делото е разпределено на съдия Иво Дачев.

Извършена е и вътрешна проверка защо номерът на делото не присъства в системата на ВСС, която е показала, че е възникнал технически проблем с интернет връзката. Номерът на делото е генериран, но заради срив в системата не е получен.

Проблемът е отстранен в ранния следобед днес и номерът на делото вече присъства в системата. От СГС припомнят още, че синдиците в КТБ трябва да бъдат назначени от Фонда за гарантиране на влоговете, а не от съдията по делото.

(БТА)

Развитието на казуса КТБ следете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още