IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За изборите ще бъдат отпечатани 7,8 млн. бюлетини за над 1 млн. лева

Печатницата на БНБ ще ползва за подизпълнители „Демакс“ АД и „Демакс Ди Пи Ай“ АД

16:31 | 10.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

За предсрочните парламентарни избори на 26 март трябва да бъдат отпечатани 7,8 млн. бюлетини, от които за вота в чужбина ще отпътуват 300 хиляди.

Отпечатването ще струва 1,1 млн. лева без ДДС. Това става ясно от обявление на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което отпечатването се възлага на "Печатница на Българска народна банка" АД, както и от протоколи на Комисията.

Избраният изпълнител беше единственото дружество, поканено да участва в обществената поръчка. При обявяването на процедурата ЦИК обяви, че според Изборния кодекс хартиените бюлетини се отпечатват от печатницата на Българската народна банка, която при необходимост може да ползва други специализирани печатници.

В условията на търга е заложено, че подизпълнители имат право да получат до 35% от стойността на поръчката. Печатницата на БНБ ще ползва за подизпълнители „Демакс“ АД и „Демакс Ди Пи Ай“ АД.

Бюлетините трябва да бъдат доставени до 21 март до всички областни администрации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още