IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът продължава да поевтинява

Котировките изгубиха над 2% вчера, но през нощта наваксаха част от спада

09:08 | 26.05.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Петролът продължава да поевтинява

Цената на петрола продължава да се понижава, но все пак се задържа в близост до нивото от 70 долара за барел. Това се случва на фона на доста резки движения в рамките на 3-4% в положителна и отрицателна посока.

По време на борсовата сесия в Ню Йорк вчера цената на черното злато падна с 2,1 на сто до 68,75 долара, макар по време на сесията да губеше над 4% от стойността си. Тази сутрин обаче котировките напредват с 0,64 на сто до 69,39 долара, след като по-рано през нощта отново бяха над границата от 70 долара за барел.

Основна причина за резкия спад в цената на "черното злато" по време на вчерашната борсова сесия стана рязкото отстъпление на еврото спрямо долара. Това ограничи интереса към инвестиции в суровини и натисна надолу цените им.

Повод за заличаването на загубите в цената на петрола даде докладът на Американския петролен институт за запасите от бензин, които през последната седмица са нараснали изненадващо с 3,19 млн. барела. Това даде сила на спекулациите, че търсенето на горива се увеличава, което подкрепи котировките.

Въпреки временната стабилизация тази сутрин цената на петрола се движи със спад от 20 на сто от 3 май насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
metody72
преди 13 години
нормално е да се движинадолу иначе как ще стигне до 20долара и по надолу,ако на някои му е смешен таргета времето ще покаже
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още