IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Симеон Дянков поема обществените поръчки

Целта е да бъдат намалени административните разходи, както и корупционният риск

12:12 | 02.06.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Симеон Дянков поема обществените поръчки

Правителството прие постановление, с което определя министър Симеон Дянков за Централен орган за обществени поръчки (ЦООП), съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Той ще бъде подпомаган от структурно звено на специализирана администрация на Министерството на финансите - дирекция „Централно звено за финансиране и договаряне“.

В постановлението се предвижда ЦООП да провежда процедури и сключва рамкови споразумения с потенциални изпълнители, в рамките на които отделните министерства и администрацията на Министерски съвет ще договарят стоки и услуги на конкурентен принцип.

Чрез Централния орган ще бъдат възлагани обществени поръчки за доставки на канцеларски материали, тонери и автомобилно гориво (чрез карти за безналично плащане), както и текущо и основно почистване на сгради и закупуване на самолетни билети.

Очаква се като резултат от функционирането на ЦООП да бъдат понижени административните разходи, както и да се намали корупционният риск.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
koganev
преди 13 години
Да са прозрачни, да са прозрачни .... колко да са прозрачни?Сегашното положение е трагедия за нормалния бизнес. Но и да ми пробутват Дянков като спасител... това си е обида за интелекта на обикновения човек. Нека Дянков да направи сефтето и да спаси ... каквото и да е, дори една хлебарница да спаси, че то май идва време от него да се спасява каквото остане...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
montana
преди 13 години
Общо взето добър ход ако се спазва също така прозрачността на процедурата при подбор. >:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още