IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Желязната руда поевтиня, след като голяма китайска строителна компания обяви фалит

Инвеститорите се фокусират върху предстоящите доклади за американската инфлация

22:30 | 14.05.24 г.

Европейските акции и фючърсите върху акции в САЩ отчитат леки изменения, тъй като инвеститорите се фокусират върху предстоящите доклади за американската инфлация. Доходността по японските облигации се повиши до десетгодишни върхове.

Индексът Stoxx 600 остана без съществена промяна, като се колебае близо до рекордно високи стойности. Акциите на Anglo American поскъпнаха, след като базираната в Лондон миннодобивна компания обяви една от най-големите преоценки в историята си, за да отхвърли предложение за поглъщане от страна на BHP Group.

Фючърсите върху S&P 500 и Nasdaq 100 се промениха незначително. Регионалният азиатски измерител се повиши, като китайските технологични акции бяха сред най-големите печеливши. По-късно днес се очаква отчета за финансовите резултати на технологичните компании Tencent Holdings и Alibaba Group Holding.

Очаква се индексът на потребителските цени, който трябва да бъде обявен в сряда, да покаже умерено понижение в САЩ, като все показателят още остава твърде висок, за да оправдае намаляване на лихвените проценти.

При суровините петролът задържа ръста в цената преди публикуването на пазарните прогнози на ОПЕК. Желязната руда поевтиня, след като голям китайски строителен предприемач обяви фалит. Това е последният знак, че дълговата криза, пред която е изправен стоманодобивният сектор в Китай, далеч не е приключила. Промишлените метали, включително никелът и медта, поскъпнаха, докато златото е стабилно след спада от над 1% в понеделник.

Всички новини от емисията гледайте във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 14.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още