IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двуцифрен ръст на продажбите на GM и Ford в САЩ през май

Продажбите на автомобили в САЩ са се увеличили с над 19% през последните 12 месеца

23:11 | 02.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Двуцифрен ръст на продажбите на GM и Ford в САЩ през май

Продажбите на автомобили в САЩ се увеличиха силно за втори пореден месец през май, след като автомобилните компании успяха да се възползват от подобряващото се състояние на икономиката въпреки нестабилността на финансовите пазари, пише Wall Street Journal.

Ford и General Motors са отбелязали двуцифрен ръст в продажбите си в сравнение със същия месец на миналата година, когато General Motors бе на ръба на фалита. Май се превръща в седмия пореден месец, през който продажбите в сектора отчитат ръст на годишна база.

Продажбите на Ford се увеличават с 22% на годишна база, докато тези на General Motors се намират със 17 на сто над нивата си от май 2009 г. Тези на Chrysler на свой ред са скочили с 33 на сто.

Най-голямата автомобилна компания на света Toyota изостава от щатските си конкуренти със 6,7-процентно увеличение на своите продажби. Репутацията на Toyota пострада през тази година заради изтеглянето на над 8 млн. нейни автомобила от пазара в САЩ, Канада и Европа заради проблеми с педала на газта.

В същото време продажбите на Nissan и Honda отчитат ръст от съответно 24% и 19,1% през последните 12 месеца.

Като цяло продажбите на автомобили в САЩ нарастват над 1,1 млн. единици през май от близо 926 хил. единици преди година, което е равносилно на увеличение от 19,1% на годишна база. Данните на Autodata се оказаха малко по-добри от прогнозите на пазарните анализатори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:37 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още