IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Около 28% от хотелската база в Албена е пълна в началото на сезона

Летовниците са с близо 12 на сто по-малко в сравнение със същия период на миналата година

16:17 | 03.06.10 г.
Около 28% от хотелската база в Албена е пълна в началото на сезона

Около 28 на сто от хотелската база в курорта „Албена“ е запълнена в началото на сезона, съобщи изпълнителният директор на акционерното дружество Красимир Станев пред журналисти.

Първите туристи са от Германия, Полша, Румъния, Франция, има и българи.

Летовниците са с близо 12 на сто по-малко в сравнение със същия период на миналата година, добави Станев, цитиран от БТА. Той обяснява спада с икономическата криза и късното откриване на сезона. Очакванията му са, че това лято няма да бъде по-успешно от миналогодишния туристически сезон.

Оживлението ще настъпи в края на юни и ще продължи до средата на август, прогнозира още Станев. По думите му България може да спечели от пренасочване на туристи заради кризата в Гърция. Според него е възможно и преориентиране на израелски туристи от курортите в Турция.

Рекламата за морска почивка в България все още е много слаба и действията на частния бизнес и държавните структури са некоординирани, смята ще Станев. Той посочва за слабост и отправяните послания от туристически оператори за България като евтино място, макар страната да разполага с добра туристическа база.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още