IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свежест и антистрес в едно

Дезодорантите не само се грижат за чистотата и комфорта на тялото, но могат да имат и други практични свойства

11:58 | 21.06.10 г.
Свежест и антистрес в едно

Козметика, която може да ни освободи от стреса, работи в унисон с биологичния ни часовник, отстранява чувството за глад или изглажда кожата и отстранява недостъци? Звучи невероятно, но е напълно възможно.

За любителите на ежедневните хигиенни средства и нетрадиционните открития вече има дезодоранти, които освен да спират потенето, имат и редица други допълнителни, малко изненадващи, но много полезни свойства.

Например дезодорант, който може да се адаптира спрямо биологичния часовник на човека. В някои моменти от ежедневието, когато тялото се нуждае от допълнителна защита от потене и неприятните миризми, той повишава силата си на действие. Този род продукти обикновено имат и по-продължителен срок на действие.

Не е новина, че ароматите могат да действат релаксиращо и антистресово. Сега това свойство е приложено и в средствата за хигиена. Ефектът се дължи на мека парфюмерийна добавка към козметиката против изпотяване, която е на основата на мед, портокал, мандарина, лавандула или джоджен.

Други аромати - като ванилия, ябълка, роза и лавандула - помагат за намаляване чувството на глад и повишаване на настроението. Ефектът от дезодорант с такъв аромат е двоен – от една страна е грижата за телесната хигиена, от друга въздействието на аромата, с който може да подпомогнете диетата си.

Макар основната функция на дезодоранта да е осигуряването на чувството на свежест, тази козметика може да се погрижи и за вида на кожата. За тази цел са направени ежедневни хигиенизиращи средства на основата на активни хранителни вещества и екстракти от перли, коприна, кашмир, витамини и естествени масла. Някои дезодоранти и рол-они след прилагане успяват нагледно дори да скрият недостатъците по кожата.

За онези, които все още се притесняват от петна по дрехите – почти всички продукти днес са избавени от този досаден недостатък, а ако сте особено чувствителни към миризмите – изберете такава козметика, която е без миризма, но ще се погрижи за усещането за свежест и чистота.  

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още