IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Незаетите площи в щатските молове гонят рекордни нива

Нивото на незаетост се покачи до 10,9% през второто тримесечие в сравнение с 10% преди година

17:26 | 07.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Незаетите площи в щатските молове гонят рекордни нива

Делът на незаетите площи в търговските центрове в САЩ продължиха да се покачват и се приближиха до най-рекордните стойности през второто тримесечие на годината, сочат данни на базираната в Ню Йорк компания за проучвания в областта на имотите Reis Inc.

Тази информация идва в условията на по-слаби признаци на икономическо възстановяване и слабо потребителско доверие.

Нивото на незаетост се покачи до 10,9% през второто тримесечие в сравнение с 10% по същото време преди година и 10,8% през първото тримесечие, пише Bloomberg.

Тези нива са най-високите от 1991 г. насам, когато бяха отчетени 11%. Рекордните стойности за последните 30 години, откакто компанията отчита данните, бяха регистрирани през 1990 г., когато 11,1% от площите бяха незаети.

„Наистина има малко причини, които да дават основание да се смята, че влошаването на резултатите при търговските имоти няма да продължи още 18 до 24 месеца, въпреки че има признаци, че темповете на спад стават по-умерени“, коментира Виктор Каланог, директор Проучвания в компанията.

От 80 града 11 са отчели ръст в наемите, плащани от наемателите.

„В сравнение с последните две тримесечия, когато повечето, ако не всички, от нашите пазари отчетоха спадове в ефективните наеми, това е добра новина“, добавя той.

Ефективните наеми, отразяващи нивата, които наемателите всъщност плащат, а не тези, които моловете искат от тях, се понижиха с 2,8% в сравнение с преди година и с 0,5% на тримесечна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още