IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алкомет увеличава капацитета си с над 30% догодина

Дружеството инвестира в подобряване на качеството и разширяване на продуктова гама

15:35 | 14.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Алкомет увеличава капацитета си с над 30% догодина

Алкомет АД обяви инвестиционните си намерения за тази и следващата година в уведомление, публикувано чрез БФБ.

С цел подобряване на качеството на произвежданата продукция, увеличаване на капацитета с 30-35% и разширяване на произвежданата продуктова гама, през 2010 и 2011 ще бъдат реализирани следните инвестиции:

- модернизация на 1-ва линия за непрекъснато леене на рулони, включваща автоматизация на линията, увеличаване на вместимостта на пещта и миксера, увеличаване на мощността на горивната система и снабдяване на същата с енергоспестяваща регенеративна система за изгаряне;

- изграждане на нова 6-та линия за непрекъснато леене на рулони, включваща пещ, миксер и супер кастер, снабдени с автоматизирана система за управление и контрол, енергоспестяваща регенеративна система за изгаряне и филтри за пречистване на изпусканите в атмосферния въздух изгорели газове.

- монтиране на нов универсален стан за валцоване на ленти и фолио, снабден с автоматизирана система, филтрационна система за пречистване от маслени аерозоли на изпусканите в атмосферния въздух организирани емисии, филтрираща система за маслото за валцоване, охлаждаща система и система за снижаване нивото на шум.

В края на миналия месец шуменското дружество гласува за разпределяне на половината от печалбата за 2009 като дивидент.

През първото тримесечие на 2010 компанията отчете 19% ръст на продажбите на годишна база до 45,4 млн. лв.

В днешната търговия на БФБ акциите на Алкомет останаха без промяна на ниво от 2,95 лв. за брой. Това представлява повишение от 3,5% от началото на годината и ръст от 74% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 53 млн. лв.

Свързани компании:

Алкомет АД(ALCM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още