IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белгийската Delhaize в преговори за дял от сръбския собственик на Пикадили

От Delhaize са отказали коментар на информацията, но посочват, че групата се интересува от възможности за експанзия на Балканите

09:40 | 16.07.10 г.
Белгийската Delhaize в преговори за дял от сръбския собственик на Пикадили

Белгийската група от вериги супермаркети Delhaize води преговори със сръбската Delta Holding за придобиването на дял от търговската й верига Delta Maxi, съобщава белгийският всекидневник De Tijd, цитиран от Ройтерс.

Delta Maxi развива дейност в Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина и България. Тя управлява веригите супермаркети Maxi и Tempo. През 2007 г. придоби 85% от капитала на българската верига Пикадили, а през септември 2009 г. купи остатъчния дял от 15%.

Delta Maxi очаква оборот от 1,74 млрд. евро за 2010 година.

Delhaize вече управлява магазини в Румъния. От компанията са заявявали, че се интересуват от разширяване на дейността си на Балканите.

Малко вероятно е белгийската компания да получи повече от малко над 50% от групата, според информацията на белгийския вестник.

Говорителка на Delhaize е отказала да коментира пред агенцията информацията, като е повторила само, че групата се интересува от възможности на Балканите.

Delhaize Group развива дейност в шест държави, по информация от сайта й. Това са САЩ, Белгия, Гърция, Румъния, Индонезия и Люксембург. Създадена е в Белгия през 1867 г. Акциите й се търгуват на борсите Euronext Brussels и New York Stock Exchange. Към края на 2008 г. мрежата на групата се състои от 2673 магазина. За компанията работят близо 141 хил. служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още