IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първоначалната безработица в САЩ скочи до 9-месечен връх

През последната седмица подадените молби за помощ са 500 хил., което се оказаа изненадващо на фона на прогнозите

16:20 | 19.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Първоначалната безработица в САЩ скочи до 9-месечен връх

Броят на подадените молби за помощ при безработица в САЩ регистрира изненадващ ръст през последната седмица и така показателят достигна най-високото си ниво за последните девет месеца. Това за пореден път показа, че пазарът на труда в страната остава под доста силен натиск.

Молбите за седмицата до 14 август са били 500 хил. броя, което е с 12 хил. повече спрямо предходната седмица. Толкова голям брой молби за помощ не е бил подаван от средата на ноември 2009 година насам. Освен това повишението е трето поредно, съобщава Marketwatch.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за лек спад спрямо първоначално отчетените за миналата седмица 484 хил. молби за помощ. Тяхната стойност обаче е била ревизирана с 4 хил. нагоре от статистиката.

Изненадващият ръст показва, че пазарът на труда отново буксува, като обезпокоителното е това, че случващото се е в момент, когато по принцип сезонната заетост в САЩ е доста силна.

Повишение се наблюдава и при четириседмичната средна стойност на показателя, която е по-стабилна и неподатлива на резки изменения. Тя се е увеличила до 482 500, което не се е случвало от декември насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още