IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Светлана Коева

Директор управление “Инвестиционно банкиране”, Емпорики Банк България ЕАД, част от Credit Agricole Group

11:13 | 20.09.10 г.
Светлана Коева

Светлана Коева притежава повече от 10 години опит в областта на капиталовите пазари. Участвала е в процесите по структуриране на българския капиталов пазар, в качеството си на консултант на проекта „Капиталови пазари”, финансиран от USAID. Консултирала е процеса на издаване на първата корпоративна облигация на борсата, първите ипотечни облигации на българския пазар, проекта по създаването на Комисията по финансов надзор, като супер-регулатор, обединяващ съществуващите надзор на осигурителна, застрахователна и инвестиционна дейност.

В „Обединена българска банка” АД, г-жа Коева участва в структурирането и конструира консорциум, воден от ОББ за сключване на договора за консултантски услуги и инвестиционно посредничество с Агенцията по приватизация за продажбата на пула “Мечта” на Българска фондова борса. (Пула мечта включва продажбата на миноритарно държавно участие в Булгартабак Холдинг, ДЗИ, Проучване и добив на нефт и газ и БТК АД.) Осъществената борсова продажба е за общо над 1,5 млрд. лв.

Г-жа Коева ръководи учредяването и лицензирането на управляващото и инвестиционното дружество на ОББ – ОББ Асет Мениджмънт и ИД ОББ Балансиран фонд.

Участва по пласиране и управление на портфейл облигации от общо над 100 000 000 евро. Менажирала и участвала по пласиране на IPO и увеличение на капитал за общо над 160 000 000 лв. Разработила и структурирала портфейл от довереници на облигационери за общо над 60 000 000 евро. Участвала е при осъществяване на множество други сделки в областта на инвестиционното банкиране.

Светлана Коева e Магистър по Право и Икономика, притежава: сертификат „Financial Modeling and Valuation training”, организиран от Investment Banking Institute, New York, сертификат „Икономически и политически изследвания”, организиран от American Institute on Political and Economic studies, както и Capital Markets and Financial Instrument Certificate по обучение, организирано от Международния банков институт (ICMA) в сътрудничество с Агенцията за трансфер на финансови технологии (ATTF) и Института за обучение в банкирането (IFBL).

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на:
Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group

С подкрепата на: Johnnie Walker, Eucerin, Bulvaria, Euroins и със специалното участие на Енемона

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още