IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на UniCredit напуска поста си заради инвестициите на Либия?

От банката опровергават информацията, но според спекулациите напускането ще е факт още в четвъртък

17:46 | 21.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Шефът на UniCredit напуска поста си заради инвестициите на Либия?

Изпълнителният директор на италианския банков гигант UniCredit Алесандро Профумо ще напусне поста си, като това ще се случи още на извънредна среща на борда на директорите в четвъртък. Информацията излезе едновременно в различни информационни източници, съобщава АР.

Според спекулациите причината за напускането на Профумо е акционерното участие на Либия в капитала на банката, което не среща широко одобрение сред останалите акционери. Те обвиняват Профумо в това, че на практика Либия контролира дейността на банката.

Към момента централната банка на Либия притежава 4,6 на сто от капитала на UniCredit, а други 2,6 на сто са собственост на държавния инвестиционен фонд на страната.

От UniCredit отхвърлиха спекулациите, като говорителят на банката е заявил пред АФП, че информацията не отговаря на истината. „Банката официално отхвърля слуховете за напускане на Профумо“, категоричен е бил говорителят.

За момента обаче той е отказал всякакви други коментари.

След слуховете за напускането на Профумо, който е начело на UniCredit от 1997 година насам, акциите на банката загубиха около 1,5 на сто от стойността си. От началото на годината книжата на финансовата институция са поевтинели с 14 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още