IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайският бизнес с интерес към редица сектори у нас

Българо-китайски бизнес форум с участието на 22 водещи фирми от азиатската страна се открива днес

08:12 | 11.10.10 г.
Китайският бизнес с интерес към редица сектори у нас

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще открие днес българо-китайски бизнес форум с участието на 22 водещи фирми от азиатската страна. 

Форумът се организира от Българската търговско-промишлена палата съвместно с посолството на Китай и е в рамките на официалната визита у нас на председателя на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия Ван Джифей.

Към форума са проявили интерес представители на китайски компании в застрахователното дело, зелените технологии, инвестиционните проекти, производители на високотехнологични продукти, фирми, търгуващи с метали, автомобилна индустрия, въглища, текстил, конфекция и други, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

В програмата на форума са включени презентации на Българската агенция за инвестиции и на Националната компания „Индустриални зони" ЕАД (НКЗИ). Те ще представят потенциала на България за ускорено внедряване на иновациите в икономически отрасли с цел постигане на висока добавена стойност и проекта за изграждане на индустриална зона край Божурище съвместно с китайската провинция Джъдзян.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още