IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственик на Mall Sofia с нов фонд за имоти в Централна Европа

Пазарът на имоти в региона се оттласква от дъното и предлага добри инвестиционни възможности, смятат специалисти

10:44 | 01.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Собственик на Mall Sofia с нов фонд за имоти в Централна Европа

Единият от собствениците на Mall Sofia - Avestus Capital Partners (преди Quinlan Private), планира да създаде нов инвестиционен фонд от затворен тип, съвместно със строително-инвестиционната компания Mint Investments (бившата CEC Capital).

Фондът ще бъде фокусиран върху пазара на имоти в Централна Европа и ще бъде с инвестиционен хоризонт от седем години, сочи информация на Чешката информационна агенция (CIA). Той ще цели минимална годишна доходност от 14%.

Данни относно инвестиционния капитал, с който ще разполага фондът, не се споменават.

Фондът, който ще стартира дейност от 2011 г., ще инвестира в ниско- и среднорискови активи на сегмента на офис площи и търговски центрове, главно в Чехия, Словакия, Полша и Унгария. Това е третият съвместен фонд на двете компании след инвестиционните фондове CSIA и Develon.

„В резултат на икономическата криза пазарът на имоти в Централна Европа се оттласна от дъното и сега показва признаци на възстановяване и бъдещ ръст“, коментира Себастиен Деяновски от Mint Investments.

„На пазара започват да се появяват имоти с привлекателна комбинация от цена, доходност и потенциал за бъдещ ръст на приходите и капиталов ръст.“

Като основна причина за създаването на фонда той посочва настоящия спред между доходността от първокласни имоти и цената на финансирането.

„Този спред е близо до най-високите нива, отчетени в Централна и Източна Европа през последните 10 години“, казва той.

Mint Investments управлява портфейл от имоти в региона на обща стойност над 500 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още