IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Найденов: К. Илиева е изпратила над 400 сигнала до ОЛАФ, прокуратурата и ДАНС

По думите му Калина Илиева е писала сигнали срещу български производители

17:39 | 02.12.10 г.
Найденов: К. Илиева е изпратила над 400 сигнала до ОЛАФ, прокуратурата и ДАНС

Бившият директор на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева е „засипвала” със сигнали Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, МВР, прокуратурата и ДАНС, каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Илиева е изпратила над 400 електронни съобщения до споменатите институции, съобщи Dnes.bg.

„Един Бог знае какво е искала и какво е правила Калина Илиева”, добави Найденов.

Според него случаят с бившата шефка на фонд „Земеделие“ прилича на поговорката "Крадецът вика: "Дръжте крадеца".

По думите му Илиева е писала сигнали срещу български производители към ОЛАФ, а в същото време самата тя е лъгала. „Тя беше побъркала и ДАНС, и прокуратурата”, каза министър Найденов.

Преди дни стана ясно, че дипломата за висше образование на Илиева е фалшива. Найденов отново заяви, че никой не е смятал, че дипломата на Калина Илиева е фалшива. Той посочи още, че бившата директорка на фонда е кандидатствала с документ, носещ лично подписа на бившия образователен министър Даниел Вълчев.

„Нима смятате, че министър или заместник-министър ще разследва дипломата на човек, който е представил документ, легализиран и подписан от друг министър“, коментира в отговор на въпрос Найденов.

Единственото съмнение, което той лично е имал за дипломата на Илиева, е било дали тя отговаря на образователно-квалификационната степен "магистър" или е за "бакалавър".

След проверка, включително и от посланика в Берлин, се е оказало, че издаденият документ от Висшето техническо училище отговаря на магистърска степен, посочи Найденов.

На 30 ноември обаче Висшият институт по техника и икономика в Берлин изпрати официален отговор до българските институции, че дипломата на Илиева е фалшива. Със случая се зае германската прокуратура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още