IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пускат за движение път E-79 на 16 декември

Няма опасност от пропадания по обходния маршрут през Симитли

13:25 | 13.12.10 г.
Пускат за движение път E-79 на 16 декември

Път E-79 в района на Кресненското дефиле ще бъде пуснат за движение на 16 декември, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

По повод коментарите за сигурността на обходния път II-19 през Симитли – Предела - Банско - Г. Делчев за Кулата от агенцията заявяват, че още след природното бедствие при Кресна, довело до пренасочване на движението, е бил направен подробен оглед на този участък при р. Места, до прохода „Момини кули”.

За осигуряване на безопасността на пътя са били предприети мерки, предвид очакваното свръхнатоварено движение.

В двата участъка, в които експертната група е установила възможност за създаване на евентуални проблеми, са предприети следните действия:

В първия участък при 66-ти км са констатирани проблеми в банкета до асфалтовата настилка. Образуваните пропадания незабавно са били запълнени с бутобетон с цел запазване на настилката. Има съмнения за умишлено нарушаване целостта на пътя.

Във втория участък при 75-ти км (където проектираната укрепителна стена не е изпълнена от гръцката фирма „Продифтики”) превантивно е насипан скален материал с цел недопускане на каквато и да е опасност за пътя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още